Federalno tužilaštvo zahtijeva hitno formiranje predmeta i provjeru KCUS-a

05.04.2021. 13:51 / Izvor: Akta.ba
Federalno tužilaštvo zahtijeva hitno formiranje predmeta i provjeru KCUS-a

Federalno tužilaštvo FBIH je uputilo hitni zahtjev Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu za formiranje predmeta i provjere navoda.

Federalno tužilaštvo FBIH je uputilo hitni zahtjev Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu za formiranje predmeta i provjere navoda u vezi sa izvještavanjem medija o postojanju sumnje da je grupa anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu upotrebu respiratora i druge probleme u funkcionisanju tzv. COVID odjela, zbog čega je navodno, više pacijenata preminulo, saopćeno je iz Federalnog tužilaštva.

"Kako su navedene informacije uznemirile javnost, Federalno tužilaštvo FBiH zahtjeva od Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu hitno formiranje predmeta i provjeru tih navoda, s obzirom na to da je ovo tužilaštvo stvarno i mjesno nadležno postupiti u tom predmetu", navodi se u saopćenju za javnost.

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine potvrdili su da će se danas sastati glavna državna tužiteljica Gordana Tadić i glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija.

Sastanak će se održati zbog posljednjih dešavanja u vezi Kliničkog centra Univerizeta u Sarajevu i pisma uposlenika ove institucije o stanju u ovom kliničkom centru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti