Nova gradonačelnica: Vrijedno ću raditi kako bih vratila "zlatno doba Sarajeva" (Video)

08.04.2021. 12:43 / Izvor: Fena
Nova gradonačelnica: Vrijedno ću raditi kako bih vratila 'zlatno doba Sarajeva' (Video)

Novoizabrana gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić poručila je danas da će vrijedno raditi kako bi vratila 'zlatno doba Sarajeva'.

Novoizabrana gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić poručila je danas da će vrijedno raditi kako bi vratila 'zlatno doba Sarajeva'.  

"Sarajevo je multikulturan grad, grad sporta, umjetnosti i obrazovanja. Pozivam sve da mi pomognu da zaista uradimo ono najbolje, da idemo u budućnost i odupiremo se svim teškim preprekama. Pozivam vas da pokažemo ljubav prema gradu Sarajevu", istakla je.

Naglasila je da Sarajevo nikada nije bilo sebično te da je uvijek pružalo ruke svim dobronamjernim ljudima.

Zamjenica gradonačelnice Anja Margetić također je zahvalila na prilici i povjerenju da obnaša tu funkciju te poručila da će svoje iskustvo i kapacitete iskoristiti da doprinese razvoju Sarajeva.  

Zamjenik gradonačelnice Haris Bašić istakao je da je ogromna čast i obaveza obnašati funkciju zamjenika gradonačelnice te je poručio da će učiniti maksimalne napore da pokaže da je Sarajevo evropski grad koji ima budućnost.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na konstituirajućoj sjednici jednoglasno izabralo za gradonačelnicu Grada Sarajeva Benjaminu Karić koju je predložila Socijaldemokratska partija.

Vijeće je također izabralo zamjenike gradonačelnice, Harisa Bašića (Narod i Pravda) i Anju Margetić (Naša stranka).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti