Lectra najavljuje Kaledo® V3 sustav za dizajn

15.04.2013. 09:30 / Izvor: eKapija.ba
Lectra najavljuje Kaledo® V3 sustav za dizajn

Lectra, svjetski predvodnik u integriranim tehnološkim rješenjima za industrijski sektor koji koristi mekane materijale poput tekstila, kože, industrijskih tkanina i mješavina materijala, sa zadovoljstvom najavljuje izlazak svojega novog sustava za dizajn tekstila Kaledo®,

Lectra, svjetski predvodnik u integriranim tehnološkim rješenjima za industrijski sektor koji koristi mekane materijale poput tekstila, kože, industrijskih tkanina i mješavina materijala, sa zadovoljstvom najavljuje izlazak svojega novog sustava za dizajn tekstila Kaledo®, namijenjenog stvaranju osvježavajućih i inovativnih otisaka, pletiva i tkanja.

Nedavne promjene u potrošačkim navikama kupaca odražavaju istančaniju publiku koja je naučila izabirati u izazovnom gospodarskom kontekstu. Za modne tvrtke to znači pronalaženje novih načina isticanja korištenjem jedinstvenog dizajna te istovremeno usklađivanje poslovnih ciljeva i proizvodnih ograničenja. Lectrin sustav za dizajn tekstila razvijen je kako bi dizajnerima omogućio fleksibilnost eksperimentiranja s raznim tkaninama i razvijanje zadivljujućih kolekcija, uz istovremeno suočavanje s poslovnim izazovima.

"Dizajn i inovativnost temeljni su načini na koje se tvrtke danas mogu istaknuti u odnosu na konkurenciju. Najnovija inačica sustava Kaledo ispunjava osnovnu potrebu za kraćim vremenom potrebnim za izlazak proizvoda na tržište te kvalitetom proizvoda, a istovremeno podiže dizajn na odgovarajuću razinu, što predstavlja stratešku snagu za uspješnost robne marke", objašnjava direktor tvrtke Lectra Daniel Harari.

Unaprijeđene opcije sjenčanja prediva daju dizajnerima kontrolu nad pojedinim bojama bilo kojeg prediva, što im omogućuje razvijanje iznimno realističnih simulacija prediva i tkanine. Dizajneri također sada imaju na raspolaganju strukturiran način dijeljenja informacija koje zatim mogu spremiti i tako maksimalno iskoristiti dizajne izrađene pomoću prilagođenih prediva i uzoraka. Nadalje, tehnička izvješća još su snažnija te pružaju nove dinamičke značajke koje automatski ažuriraju specifikacije tkanina te uklanjaju probleme koje uzrokuje netočnost.

"Za pridobivanje kupaca više nije dovoljna samo cijena – oni danas traže nešto novo i nešto što će moći cijeniti", kaže Anastasia Charbin, direktorica marketinga, odjel mode, Lectra. "Povećala se potražnja za originalnim dizajnom i visokom kvalitetom, što znači da se modne tvrtke sada suočavaju s dvostrukim izazovom brze proizvodnje i ispunjavanja želja kupaca za nečim jedinstvenim. Dizajnerima treba profesionalan alat koji će im omogućiti da pretvore neučinkovitost u vrijeme dizajniranja."

Lectrin sveobuhvatni sustav za tekstil objedinjuje dizajn i razvoj otisaka, pletiva i tkanja kako bi pružio dizajnerima alat za usklađivanje umjetnosti i poslovanja u njihovoj profesiji te siguran odgovor na tržište koje se neprestano mijenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti