Lectra potpisuje partnerski ugovor sa talijanskom modnom školom Polimoda

13.07.2013. 11:18 / Izvor: eKapija.ba
Lectra potpisuje partnerski ugovor sa talijanskom modnom školom Polimoda

Lectra, svjetski lider u integriranim tehnološkim rješenjima posvećenim industrijama koje koriste meke materijale, najavila partnerski ugovor sa internacionalnim institutom marketinga i modnog dizajna Polilmoda.

Lectra, svjetski lider u integriranim tehnološkim rješenjima posvećenim industrijama koje koriste meke materijale( tkanine, tehničke tekstile i kompozitne materijale), je najavila partnerski ugovor sa internacionalnim institutom marketinga i modnog dizajna Polilmoda. Osnovana 1986. u Firenci, škola je jedna od najcjenjenijih u Italiji i ima oko 1200 studenata na tri lokacije. Pedeset posto studenata su internacionalni studenti i putuju iz cijelog svijeta da bi se okoristili visoko-kvalitetnim metodama podučavanja Polimode, priopćili su iz Lectre. 

Polimoda je tako postala dio Lectrinog edukacionog programa koji okuplja preko 850 institucija širom svijeta i demonstrira Lektrinu posvećenost budućim profesionalcima u modnoj industriji. Škola je inkorporirala Lectrina rješenja određivanje uzoraka i markera Modaris i Diamino u svoj nastavni plan i program. Studenti ih koriste u skopu trogodišnjeg kursa Modna tehnologija koji obuhvata određivanje uzoraka.

"Sa našim partnerstvom sa Lectrom ćemo ispuniti rastuće zahtjeve modne industrije, posebno u smislu novih tehnologija. Zaista, rastući broj kompanija traži mlade talente koji su podučeni u rješenjima razvoja proizvoda od strane Lectre, koja je industrijska referenca", izjavio je Patrick De Muynck, šef odjela dizajna Polimode.

"Čast nam je što možemo ubrajati internacionalno prepoznati modni institut Polimoda među naše edukacione partnere. Ovaj sporazum označava početak plodne saradnje. Za studente, pristup našim rješanjima je prava prednost kada ulaze na tržište rada jer se okoriste o najvećim talijanskim modnim brendovima", rekao je Fabio Canali, generalni direktor, Lectra Italija.

"Ubijeđeni smo da će inovativne edukacione metode Lectrinog kursa Modne tehnologije, kombinirane sa Lectrinim tehnološkim rješenjima, kreirati vrijednost za buduće određivače uzoraka time što će im davati čvrstu osnovu znanja i vještina koji su bitni za uspjeh u kompleksnom i fascinantnom svijetu mode", zaključila je Linda Loppa, generalni direktor Polimode.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti