Hoće li zakupnine poslovnih prostora biti umanjene za 50% i nakon 31. maja?

20.04.2021. 09:49 / Izvor: Akta.ba
Hoće li zakupnine poslovnih prostora biti umanjene za 50% i nakon 31. maja?

Vlada Federacije BiH je prošle godine u martu donijela Zaključak o umanjenju zakupnina za korištenje poslovnih prostora.

Vlada Federacije BiH je prošle godine u martu donijela Zaključak o umanjenju zakupnina za korištenje poslovnih prostora kojima upravlja Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, te je Federalna vlada zadužila ovu Službu da za 50 posto umanji iznose zakupnine.

Podsjetimo, ovo je učinjeno u skladu s novonastalim okolnostima koje se odnose na pandemiju korona virusa, zbog nemogućnosti poslovanja određenih subjekata na teritoriji Federacije BiH, a s ciljem jednakog tretmana svih zakupaca.

Kako nam je kazao Davorin Korać, direktor Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, ovaj Zaključak će biti na snazi do 31. maja tekuće godine.

" Zaključak je prošle godine donesen na prijedlog Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, a o umanjenju zakupnine u iznosu od 50% za poslovne prostore koje Služba daje u zakup. To se odnosi na one kojima je, odlukama štabova civilne zaštite, ograničen rad, ali samo na području Kantona Sarajevo", rekao nam je Korać.

Još uvijek nije poznato da li će Vlada produžiti ovu Odluku poslije 31. maja. 

B.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti