Vlada FBiH podržala incijativu za projekt unaprjeđenja zdravstvene zaštite

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada FBiH podržala incijativu za projekt unaprjeđenja zdravstvene zaštite

Vlada FBiH je podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) budu osigurana sredstva za realizaciju Projekta unaprjeđenja zdravstvene zaštite u FBiH.

20.05.2021. 13:55 / Izvor: Akta.ba

Vlada FBiH je na danaašnjoj sjednici podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) budu osigurana sredstva za realizaciju Projekta unaprjeđenja zdravstvene zaštite u FBiH, u iznosu od oko 63,7 miliona eura za Bosnu i Hercegovinu, a konačna alokacija sredstava između entiteta bit će utvrđena prije ili tokom pregovora.

Prihvaćena je i informacija o ovom kreditu kao osnova za vođenje pregovora.

Cilj ovog projekta je unaprjeđenje kvaliteta zdravstvenih usluga, kao i financijskog stanja zdravstvenih sistema u FBiH, uz efektivnije upravljanje. On omogućava dalje uvođenje informacionih i komunikacionih tehnologija u zdravstvo, sprječava neopravdani rast troškova zdravstvene zaštite uz održavanje kvaliteta medicinskih usluga, navodi se u saopćenju.

PODIJELI:

TAGOVI:

Vlada FBiH

zdravstvena zaštita

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti