Vlade FBiH i KS razmijenile vlasništvo nad Terminalima Blažuj i hotelom Maršal

21.05.2021. 15:35 / Izvor: Fena
Vlade FBiH i KS razmijenile vlasništvo nad Terminalima Blažuj i hotelom Maršal

Završena aktivnost koja je trajala 12 godina između dviju vlada.

Današnjim potpisivanjem Aneksa ugovora o prenosu prava vlasništva u svrhu rekonstrukcije, adaptacije i izgradnje novih pratećih objekata Terminala Blažuj razmijenjeno je vlasništvo nad ovim terminalima i hotelom Maršal između vlada FBiH i KS.

Na konferenciji za medije, nakon potpisivanja, premijer FBiH Fadil Novalić pojasnio je da je time završena aktivnost koja je trajala 12 godina između dviju vlada.

"Veoma je bitno što je Vlada FBiH dobila u posjed ono što nam je po zakonu obaveza, a to je da Federacija mora imati zalihe nafte i naftnih derivata za najmanje tri mjeseca", rekao je Novalić.

Istakao je da je potpisivanjem aneksa ugovora omogućena rekonstrukcija hotela Maršal "koji odavno ne izgleda kako bi trebao".

Premijer KS Edin Forto je naveo da je posebno zadovoljan što je riješen dugogodišnji problem, a koji su oba premijera naslijedila od prethodnih saziva vlada.

"Projekti Terminala Blažuj su od javnog značaja i Vlada KS nikad ne bi kočila investicije u takav strateški projekt", kazao je Forto.

Najavio je privatizaciju hotela Maršal jer je Vladi KS u interesu da razvija privatni sektor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti