MUP KS raspisao konkurs za prijem 200 policajaca

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

MUP KS raspisao konkurs za prijem 200 policajaca

Konkurs ostaje otvoren 30 dana.

31.05.2021. 14:34 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je danas Javni konkurs za prijem 200 policijskih službenika, sa početnim činom „policajac“.

Konkurs ostaje otvoren 30 dana. 

"Ovo je važan dan za Ministarstvo unutrašnjih poslova.  Imati ćemo 200 novih policijskih službenika da se brinu o sigurnosti građana. Oni će proći obuku u okviru policijske akademije i nakon toga stupiti u službu i staviti se na raspolaganje u borbi protiv kriminala“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Admir Katica.

Ministar je naglasio da je MUP KS već dugo vremena kadrovski potkapacitiran, a raspoložive policijske snage preopterećene dodatnim obimom posla usljed pandemije koronavirusa i migrantske krize. Posljednji prijem policijskih službenika je bio u 2017. godini.

"Oko 350 policijskih službenika nedostaje trenutno po pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i  sistematizaciji radnih mjesta. Situaciju dodatno otežava i pandemija, jer je veliki broj naših službenika  bio van stroja usljed oboljenja od COVID 19. Ovim novim prijemom situacija će se značajno poboljšati", istakao je ministar.

 

PODIJELI:
TAGOVI:

MUP KS

prijem policajci

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti