Targer konferencija u Doboju okupila bh. kompanije nakon pandemije

03.06.2021. 10:09 / Izvor: Akta.ba
Targer konferencija u Doboju okupila bh. kompanije nakon pandemije

Prva ovogodišnja Targer konferencija, a ujedno i prva konferencija iz oblasti Lean/Kaizen u Bosni i Hercegovini, danas je otvorena u hotelu Park u Doboju.

Prva ovogodišnja Targer konferencija, a ujedno i prva konferencija iz oblasti Lean/Kaizen u Bosni i Hercegovini, danas je otvorena u hotelu Park u Doboju. 

Poslovno stručnu konferenciju namjenjenu proizvodnim kompanijama otvorio je Vladimir Marković, zamjenik načelnika Doboja, koji je poželio dobrodošlicu prisutnima te zahvalio organizatorima što su uprkos pandemiji odlučili da održe konferenciju uživo.

"Drago mi je što se danas na ovoj konferenciji nalaze i privrednici iz Doboja. Pandemija je pogodila posebno proizvodne firme. Grad Doboj je pokušao da olakša poslovanje našim privrednicima i da im budemo vjetar u leđa", kazao je on.

Tarik Kadrispahić iz Targera je također zahvalio prisutnima na dolasku.

"Nije bilo jednostavno održati ovu konferenciju uživo zbog pandemije. Dva puta smo je odgađali, ali ipak smo uspjeli da se danas okupimo. Nadamo se da će ovo postati tradicionalna konferencija koju ćemo održavati i kasnije", poručio je direktor Targera.

Tokom dana učesnici će imati priliku da čuju sve o lean metodologiji koja je izvorno razvijena u japanskoj automobilskoj industriji i pogonima firme Toyota. Danas je ova metodologija širom svijeta prepoznata kao jedan od nezaobilaznih načina za povećanje efikasnosti, učinkovitosti, konkurentnosti i profitabilnosti operacija i procesa svih vrsta.

Zlatni sponzori konferencije su Idea Software, GS-TMT Travnik i Cad Cam Solutions. Osim kompanija iz BiH jedan od panelista je i Draško Živković koji će kroz svoje izlaganje prenijeti iskustva iz Njemačke.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti