Počela obuka za pokretanje biznis ideja za mlade u Konjicu

10.06.2021. 14:30 / Izvor: Akta.ba
Počela obuka za pokretanje biznis ideja za mlade u Konjicu

Provodeći aktivnu politiku zapošljavanja Općina Konjic je u 2021. u saradnji sa Investicijskom fondacijom "Impakt" pokrenula projekat programa podrške preduzetnišvu kroz Impakt Inkubator poslovnih ideja.

Provodeći aktivnu politiku zapošljavanja Općina Konjic je u 2021. u saradnji sa Investicijskom fondacijom "Impakt" pokrenula projekat programa podrške preduzetnišvu kroz Impakt Inkubator poslovnih ideja na koji se prijavilo 20 zainteresiranih Konjičana sa svojim biznis idejama. Projekat se provodi uz pomoć Agencije za ekonomski razvoj "Prvi korak" Konjic, u sklopu kojeg će osim finansijske podrške korisnicima biti pružena i adekvatna obuka uz stručno mentorstvo. 

Prvi od 6 modula preduzetničke obuke za korisnike projekta počeo je danas u Konjicu. U ime načelnika Općine Konjic Osmana Ćatića ovom prilikom uspješan rad poželio je Adnan Špago, koji je naglasio kako je ovo bitan segment djelovanja Općine Konjic, s ciljem stvaranja mogućnosti mladima da pokrenu vlastiti biznis, podsjećajući da će Općina Konjic i u narednom periodu podržavati ovakve programe.

"Jako smo zadovoljni interesom i kvalitetom ideja u Konjicu i vjerujemo da će iz ovog proizaći veoma kvalitetni i uspješni biznisi", kazala je Alma Suljović, viša stručna saradnica za razvoj ljudskih potencijala Impakt fondacije, koja je istaknula kako će na kraju obuke biti odabrano 5 najuspješnijih biznis ideja koje će biti  finansijski podržane u iznosu od po 5 hiljada KM.

Semira i Esed Inajetović koji planiraju pokrenuti biznis u oblasti prerade drveta i Adisa Mandžuka koja planira otvoriti aščinicu, zahvalili su se Općini Konjic i Impakt fondaciji na pruženoj šansi za pokretanje biznisa i obuku, kao i na mentorskoj podršci koja im, kako navode,  mnogo znači, jer će imati priliku korak po korak kretati se ka uspješnoj izradi i realizaciji svojih biznisa.



 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti