FIPA: Informacija o uticaju pandemije na priliv investicija

14.06.2021. 15:55 / Izvor: Akta.ba
FIPA: Informacija o uticaju pandemije na priliv investicija

Pomoćnica direktora FIPA-e Slavica Korica kazala je da se radi o Postinvesticionoj podršci korisnicima.

Članovi Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine primili su k znanju Informaciju o stanju direktnih stranih investicija i uticaju pandemije koronavirusa (COVID-19) na priliv investicija, koju je sačinila Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA).

Uz ovu informaciju, Zajednička komisija usvojila je zaključak kojim zadužuje FIPA-u da dostavi detaljan izvještaj o detektiranim problemima u oblasti stranih investicija i prijedlog mjera za rješavanje tih problema.

Pomoćnica direktora FIPA-e Slavica Korica kazala je da se radi o Postinvesticionoj podršci korisnicima (Aftercare program), dokumentu koju koji predstavlja najefikasniju i najrentabilniju aktivnost na unapređenju, promociji i privlačenju investicija u BiH.

Dodala je da će taj dokument koji FIPA inače dostavlja Vijeću ministara BiH biti dostavljen i članovima Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj.

K znanju je primljena i Informacija o utjecaju pandemije Covid-19 na ekonomske i poslovne statistike u Bosni i Hercegovini, koju je pripremila Agencija za statistiku BiH i prezentirala direktorica Agencije Vesna Ćužić.

Radi odsustva predstavnika Direkcije za ekonomsko planiranje BiH, za narednu sjednicu odgođeno je razmatranje Informacije o perspektivama za Bosnu i Hercegovinu za period od 2021. do 2023. godina, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti