U potrazi za investitorom: FK Željezničar objavio poziv za strateško partnerstvo

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U potrazi za investitorom: FK Željezničar objavio poziv za strateško partnerstvo

Fudbalski klub Željezničar objavio je danas javni poziv za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa FK Željezničar.

06.07.2021. 12:00 / Izvor: Akta.ba

Na osnovu Zaključka sa sjednice Skupštine Kluba, održane 23.01.2021. godine, Fudbalski klub Željezničar objavio je danas javni poziv za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa FK Željezničar i tako krenuo u potragu za investitorima.

"Pozivaju se sva zainteresirana domaća i strana, pravna i fizička lica za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa Fudbalskim klubom Željezničar radi ostvarivanja ciljeva Kluba, unapređenja sportskog segmenta Kluba na domaćoj i međunarodnoj sceni, izgradnji stabilnog, profesionalnog i uspješnog fudbalskog kolektiva, te osiguranje transparentnog i održivog finansijskog poslovanja na tržišnim principima i u obostranom interesu. Zainteresirana domaća ili strana pravna i fizička lica trebaju iskazati svoj interes i dostaviti pismo namjere sa pratećom dokumentacijom", navodi se u javnom pozivu.

Kao prednost budućem investitoru iz Kluba navode da su vlasnici stadiona Grbavica, igrališta, kuća i zgrada površine 961,00 m2, zatim zemljišta uz privrednu zgradu i šuma. U kompleksu stadiona Grbavica se još nalaze parking prostor od 50 parking mjesta i pomoćni teren površine 6.400,00 m2. Klub u svom vlasništvu također posjeduje 14 poslovnih prostora ukupne površine 1.585,00 m2. 

Model budućeg uređenja Kluba omogućava strateškom partneru priliku za saradnju sa najtrofejnijim Klubom u BiH na polju razvoja sportskog segmenta Kluba, razvoju omladinskog pogona, infrastrukturnom razvoju trening kampa, modernizaciji infrastrukture stadiona, razvoju administrativnog dijela Kluba, institucionalnoj modernizaciji Kluba s ciljem primjene savremenih metoda upravljanja i ostvarivanja vrhunskih sportskih, poslovnih i finansijskih rezultata.

Također, budućem strateškom partneru omogućavaju se upravljačka prava u Klubu, odgovoran i zakonit način poslovanja u skladu sa trenutnim zakonskim rješenjima gdje Klub ima cilj da ponudi saradnju domaćim ili stranim pravnim ili fizičkim licima, da ostvare strateško partnertvo u cilju postizanja sportskih i finansijskih rezultata.

"Očekivani benefiti obostrano korisnog strateškog partnerstva bi podrazumjevali priliku za ostvarivanje profitabilnog rezultata u svim segmentima finansiranja Kluba: od marketinških aktivnosti, koristi od učešća u evropskim takmičenjima, mogućnosti zajedničkog ulaganja na slobodnim građevinskim površinama, naknada od ostvarenih rezultata u domaćim i međunarodnim takmičenjima do učešća u aktivnostima transfera najuspješnijih igrača", poručuju iz ovog kluba.

Pravo učešća na ovom Javnom pozivu imaju domaća ili strana pravna i fizička lica koja dostave pismo namjere, a pisma namjere se mogu podnijeti u roku od 30 dana.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti