U potrazi za investitorom: FK Željezničar objavio poziv za strateško partnerstvo

06.07.2021. 12:00 / Izvor: Akta.ba
U potrazi za investitorom: FK Željezničar objavio poziv za strateško partnerstvo

Fudbalski klub Željezničar objavio je danas javni poziv za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa FK Željezničar.

Na osnovu Zaključka sa sjednice Skupštine Kluba, održane 23.01.2021. godine, Fudbalski klub Željezničar objavio je danas javni poziv za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa FK Željezničar i tako krenuo u potragu za investitorima.

"Pozivaju se sva zainteresirana domaća i strana, pravna i fizička lica za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa Fudbalskim klubom Željezničar radi ostvarivanja ciljeva Kluba, unapređenja sportskog segmenta Kluba na domaćoj i međunarodnoj sceni, izgradnji stabilnog, profesionalnog i uspješnog fudbalskog kolektiva, te osiguranje transparentnog i održivog finansijskog poslovanja na tržišnim principima i u obostranom interesu. Zainteresirana domaća ili strana pravna i fizička lica trebaju iskazati svoj interes i dostaviti pismo namjere sa pratećom dokumentacijom", navodi se u javnom pozivu.

Kao prednost budućem investitoru iz Kluba navode da su vlasnici stadiona Grbavica, igrališta, kuća i zgrada površine 961,00 m2, zatim zemljišta uz privrednu zgradu i šuma. U kompleksu stadiona Grbavica se još nalaze parking prostor od 50 parking mjesta i pomoćni teren površine 6.400,00 m2. Klub u svom vlasništvu također posjeduje 14 poslovnih prostora ukupne površine 1.585,00 m2. 

Model budućeg uređenja Kluba omogućava strateškom partneru priliku za saradnju sa najtrofejnijim Klubom u BiH na polju razvoja sportskog segmenta Kluba, razvoju omladinskog pogona, infrastrukturnom razvoju trening kampa, modernizaciji infrastrukture stadiona, razvoju administrativnog dijela Kluba, institucionalnoj modernizaciji Kluba s ciljem primjene savremenih metoda upravljanja i ostvarivanja vrhunskih sportskih, poslovnih i finansijskih rezultata.

Također, budućem strateškom partneru omogućavaju se upravljačka prava u Klubu, odgovoran i zakonit način poslovanja u skladu sa trenutnim zakonskim rješenjima gdje Klub ima cilj da ponudi saradnju domaćim ili stranim pravnim ili fizičkim licima, da ostvare strateško partnertvo u cilju postizanja sportskih i finansijskih rezultata.

"Očekivani benefiti obostrano korisnog strateškog partnerstva bi podrazumjevali priliku za ostvarivanje profitabilnog rezultata u svim segmentima finansiranja Kluba: od marketinških aktivnosti, koristi od učešća u evropskim takmičenjima, mogućnosti zajedničkog ulaganja na slobodnim građevinskim površinama, naknada od ostvarenih rezultata u domaćim i međunarodnim takmičenjima do učešća u aktivnostima transfera najuspješnijih igrača", poručuju iz ovog kluba.

Pravo učešća na ovom Javnom pozivu imaju domaća ili strana pravna i fizička lica koja dostave pismo namjere, a pisma namjere se mogu podnijeti u roku od 30 dana.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti