Šta se dešava u konjičkom Igmanu? Radnici najavili obustavu posla

15.07.2021. 10:17 / Izvor: Dnevni Avaz
Šta se dešava u konjičkom Igmanu? Radnici najavili obustavu posla

Sindikat Privrednog društva Igman Konjic donio je na jučerašnjoj sjednici odluku da se danas obustavi proizvodnja na pet minuta, od 11.55 do 12 sati.

Sindikat Privrednog društva Igman Konjic donio je na jučerašnjoj sjednici odluku da se danas obustavi proizvodnja na pet minuta, od 11.55 do 12 sati. 

Kako se navodi u obavještenju za radnike koje potpisuje predsjednik Sindikata Sejo Bubalo, a koje je u posjedu "Avaza", na taj način žele dati podršku i skrenuti pažnju na pritiske koji se vrše na PD Igman, Upravu i direktora Društva koji je zbog ovog podnio ostavku. 

Za potvrdu ove informacije Avaz je kontaktirao direktora PD Igman Đahida Muratbegovića koji je kazao da ne može ništa kazati u vezi s tim.

"Provjerite odakle ste dobili tu informaciju. Žao mi je", rekao je Muratbegović te, ipak, dodao da smo "na dobrom putu". 

Što se tiče obustave rada, Muratbegović kaže da nje nije bilo i neće biti. "Oni prave pauzu 15 minuta kad piju kafu", dodao je Muratbegović. 

Avaz piše da je za danas zakazan sastanak u Vladi FBiH kako bi se raspravljalo o novonastaloj situaciji u ovoj firmi te da je i do pojedinih članova Vlade došla informacija o ostavci Muratbegovića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti