Na Blidinju održana biciklijada i radionica o razvoju turističkog proizvoda

29.07.2021. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Na Blidinju održana biciklijada i radionica o razvoju turističkog proizvoda

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca.

U okviru projekta prekogranične suradnje "Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - CyclingRural", financiranog od strane Europske unije, održana je biciklijada pod nazivom "Stazom Ajduka" u sklopu Blidinje BIKE Festivala, priopćeno je u srijedu iz Ureda za europske integracije Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ).

Ova biciklijada, zamišljena kao rekreativna vožnja, organizirana je s ciljem promoviranja cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta. Polazna točka biciklijade bila je u 10 sati ispred restorana Staza na Blidinju, a na relaciji dugoj oko 50 kilometara čak 180 sudionika biciklijade imalo je prigodu vidjeti neke od najljepših krajolika koje Hercegovina i Park prirode Blidinje nude.

Ovo je peta u nizu rekreativnih biciklističkih vožnji koja je organizirana u okviru projekta "CyclingRural" koji se provodi u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

Projekt će također uvesti i standard kvalitete "Bike Friendly Concept", te će na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i ZHŽ-a.

Nadalje, istog dana održana je i radionica "Razvoj turističkog proizvoda" na kojoj se okupilo 30 sudionika, a predavač je bio stručnjak za razvoj ruralnog turizma s naglaskom na obiteljski smještaj Nedo Pinezić.

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura bespovratnih sredstava. Partneri na projektu su Ured za europske integracije Vlade ZHŽ-a kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi iz Crne Gore.

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i BiH.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa, stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti