Za sanaciju šteta u privredi Brčkog 1.491.540 maraka

11.08.2021. 16:24 / Izvor: Akta.ba
Za sanaciju šteta u privredi Brčkog 1.491.540 maraka

Vlada Brčko distrikta BiH održala je 22. redovnu sjednicu na kojoj je usvojila Odluku kojom je odobrila subvencije.

Vlada Brčko distrikta BiH održala je 22. redovnu sjednicu na kojoj je usvojila Odluku kojom je odobrila subvencije i Program utroška sredstava za subvencije prema programima mjera za sanaciju šteta u privrednim subjektima Brčko distrikta BiH, a koji se donose u skladu sa Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih poslјedica izazvanih stanjem nesreće zbog COVID-19.

Stojanka Knežević, stručni savjetnik za pravna pitanja u Odjelјenju za privredni razvoj, sport i kulturu podsjetila je, govoreći o proceduri koja je prethodila, da je Vlada u maju mjesecu tekuće godine donijela program mjera za pomoć privrednim subjektima zbog pandemije izazvane korona virusom, nakon čega je bio raspisan javni poziv za raspodjelu sredstava u skladu sa pomenutim programom.

"Nakon analiziranja zahtjeva konstatovano je da je po javnom pozivu podneseno ukupno 785 zahtjeva, od kojih je odbijeno 125. Nakon toga objavlјena je rang lista na službenom portalu Vlade i svi subjekti koji su bili nezadovolјni rezultatima mogli su da podnesu prigovor. Komisija koja je pristigle prigovore razmotrila sačinila je konačnu rang listu sa ukupno 660 zahtjeva koji su usvojeni. U korist ovih subjekata biće isplaćeno 1 491 540 KM. Slijedi donošenje odluke o izdvajanju novčanih sredstava nakon čega će vrlo brzo uslijediti isplata", zaklјučila je Knežević.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti