U Brčkom ponovno masovna imunizacija građana

12.08.2021. 14:34 / Izvor: Akta.ba
U Brčkom ponovno masovna imunizacija građana

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Sead Šadić priopćio je na konferenciji za medije da od danas ponovo počinje masovna imunizacija građana, bez najave.

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Sead Šadić priopćio je na konferenciji za medije da od danas ponovo počinje masovna imunizacija građana, bez najave, u Omladinskom centru u Brčkom, cjepivom AstraZeneca. On je dodao kako će cjepljenje biti nastavljeno i za vikend kada će građani biti u mogućnosti primiti cjepivo AstraZeneca i Sinopharm, u vremenu od 08:00 do 15:00 sati.

"Masovna imunizacija građana, bez najave, funkcionira na način da zainteresirane osobe dođu, uzmu karticu s točnim terminom kada će biti cjepljeni, kako bismo smanjili gužve ispred Omladinskog centra", istaknuo je Šadić.

Pozvao je sve zainteresirane osobe za prijavu na besplatan broj 0800 31 004 kako bi dobili točan termin za cjepljenje ili jednostavno dođu u Omladinski centar, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčko distrikta.

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge istaknuo je kako je taj Odjel, nakon saznanja da Vijeće ministara BiH za sada neće imati kapacitet riješiti problem izdavanja potvrda o cjepljenju sam riješio problem izdavanja potvrda s QR kodom koji će biti priznat u državama Europske unije.

"Vlada Brčko distrikta na čelu sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem dala je jasno zaduženje Odjelu za riješavanjem ovog problema. Mi smo s dvije tvrtke iz Sarajeva potpisali ugovor o doniranju ovog softverskog rješenja, izvršili sinkronizaciju podataka i već jutros su svi građani distrikta, koji su se cjepili u Brčkom, dobili SMS ili viber-poruku s poveznicom o potvrdi cjepljenja“, istaknuo je Šadić.

Na temelju raspoloživih podataka, do sada je u Brčkom cjepljeno prvom dozom 10.083, a drugom dozom 6.274 osoba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti