Dedić posjetio međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2021" (VIDEO)

11.09.2021. 08:34 / Izvor: Fena
Dedić posjetio međunarodni sajam ekologije 'EKOBIS 2021' (VIDEO)

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva danas je u Bihaću posjetio 18. međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2021".

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Šemsudin Dedić danas je u Bihaću posjetio 18. međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2021".

"Ovogodišnji sajam, koji ima više od 200 izlagača iz BiH i regije, pokazuje da je ostao prepoznatljiv za sve poduzetnike koji žele da predstave svoje ideje i proizvode. Vlada Federacije je podržala organizaciju sajma preko svojih agencija i direkcija. Prije svega su Direkcija za ceste i Autoceste FBiH predstavile preduzeća i vodile debatu o uvezanosti ovog dijela Bosne i Hercegovine s okruženjem. Ujedno su prezentirale projekte za koje su planirana sredstva i buduće aktivnosti", rekao je Dedić.

Programski sadržaj sajma predstavljaju i radionice i paneli, na kojima će se posebna pažnja posvetiti saobraćajnoj povezanosti Bihaća sa Sarajevom, odnosno očuvanju vode i okoliša.

Dedić smatra da sajam EKOBIS za Bihać znači mnogo jer poboljšava poduzetničku klimu i stvara drugačiji ambijent pored svih problema s kojima se suočavamo sa migrantskom krizom i pandemijom.

"Sa EKOBIS sajmom Bihać u narednom periodu želi da postigne da imamo specijalizirane sajmove turizma, obrta i prehrambene industrije. Svim izlagačima na ovogodišnjem sajmu želim da uspješno predstave svoje firme i proizvode, te uspostave poslovne kontakte, koji će doprinijeti sklapanjem novih ugovora i investicija", istakao je Dedić.

Dvjesto izlagača iz BiH i regije će svoje ponude posjetiteljima sajma prezentirati i plasirati do 12. septembra.

Tema EKOBIS-a 2021. je elektromobilnost, tako da će se posebna pažnja obratiti na prezentaciju i promociju hibridnih električnih automobila, odnosno njihove prednosti u očuvanju okoliša.

U okviru ovogodišnjeg sajamskog izdanja bit će organizirani i 1. međunarodni sajam turizma "Ekotour", kao i Sajam obrta i starih zanata.

"Bihać ima turističke potencijale, nacionalni park Una, prelijepe rijeke na području cijelog kantona, koje su pokazale da svaki turista koji dođe u USK ponovo se vraća", poručio je ministar Dedić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti