Općina Bosanska Krupa primjer uspješnog odgovora na pandemiju COVID 19

06.10.2021. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Općina Bosanska Krupa primjer uspješnog odgovora na pandemiju COVID 19

U julu ove godine, općini Bosanska Krupa dodijeljena je "SDG nagrada za jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini".

IX godišnja konferencija "Digitalizacija usluga na lokalnom nivou" u organizaciji Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine održana je u Neumu u ponedjeljak, 04.10.2021. godine. Na konferenciji je učestvovalo 58 učesnika, uz prisustvo gradonačelnika i načelnika, predstavnika vladinih i nevladinih institucija i međunarodnih organizacija.

Općinski načelnik Armin Halitović, kao dobitnik SDG nagrade, bio je jedan od prezentatora na ovoj konferenciji na kojoj je podijelio uspješna iskustva u odgovorima na pandemiju COVID 19. Mjere ekonomskog oporavka i podrške privatnom sektoru koje su se provodile na području općine Bosanska Krupa primjer su izvanrednih aktivnosti i inovativnih mjera lokalne vlasti na oporavku u vrijeme pandemije.

U julu ove godine, općini Bosanska Krupa dodijeljena je "SDG nagrada za jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini" koja je prepoznata kao liderska jedinica lokalne samouprave u mjeram koje su realizirane u namjeri da podrže privatni sektor, odnosno potaknu ekonomski oporavak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti