Općina Vareš nastavlja saradnju sa udruženjem Alterural

09.10.2021. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Udruženje Alterural

Radni sastanak sa predstavnicima udruženja Alterural, koju finansira fondacija Abbe Pierre održan je ove sedmice u kancelariji načelnika Općine Vareš.

Radni sastanak sa predstavnicima udruženja Alterural, koju finansira fondacija Abbe Pierre održan je ove sedmice u kancelariji načelnika Općine Vareš Zdravka Maroševića.

Pored pomenute delegacije, sastanku su prisustvovali općinski načelnik  Zdravko Marošević, direktor JKP Vareš gospodin Zafer Kamenjaš, predstavnik firme Naha gospodin Emsud Nahić, predsjednik udruženja "Moja prva nota" gospodin Igor Hinger, koordinatori projekata koji su u prethodnom vremenskom periodu implementirani na području općine Vareš Erma Brkić i Dženan Džafo.

Povod sastanka je rezimiranje dosadašnjih rezultata u projektu "Poboljšanje uvjeta stanovanja socijalno ugroženih osoba u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine", sa akcentom na aktivnosti provedene na području općine Vareš, kao i realizacija projekta izgradnje dječijeg igrališta u Vareš Majdanu.

Predstavnici Alterurala si izrazili zahvalnost prema svim uključenim stranama u realizaciji projekta, a posebno zadovoljstvo spram doprinosa općine Vareš u izgradnji dječijeg parka koja se ogledala u izdavanju neophodnih urbanističkih saglasnosti, finansijske potpore u svim fazama izgradnje, koordinaciji i organizaciji aktivnosti koju su provodili uposlenici općine Vareš.

Udruženje Alterural je prisutno na području općine Vareš od 2018. godine, te su u sklopu svojih aktivnosti do sada potpomogli oko 70 porodica u segmentu poboljšanja uvjeta stanovanja. Alterural je pored toga potpomagao aktivnosti mladih, kao i podjelu prehrambenih paketa najugroženijoj populaciji.

Iznesene poteškoće u realizaciji pomoći socijalno ugroženoj populaciji su analizirane i kreirani zaključci koji bi u mnogome trebali unaprijediti proces pomoći u segmentu rekonstrukcije stambenih uvjeta.

Zahvaljujući korektnoj saradnji u prethodnom vremenskom periodu, kao i utvrđenoj opravdanosti uloženih sredstava, dogovoren je nastavak saradnje u više segmenata i u narednom vremenskom periodu.

Po okončanju sastanka predstavnici Alterurala su izvršili obilazak lica koja su u prethodnom vremenskom periodu podržana po osnovu nabavke i ugradnje građevinskog materijala na području općine Vareš,  te su obišli dječije igralište u Vareš Majdanu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti