Osnovana Asocijacija za internet (online) trgovinu "eComm" u Bosni i Hercegovini

11.11.2021. 14:45 / Izvor: Akta.ba
E-comm

Asocijacija će biti glavni zagovarač razvoja e-trgovine, te planira širiti partnerstva kako sa privatnim tako i sa javnim sektorom.

U Sarajevu je, krajem oktobra 2021.godine, osnovana Asocijacija za internet trgovinu eComm koja djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine (BiH). Osnivači "eComm" Asocijacije: Lilium d.o.o. Sarajevo, "PIK" d.o.o. Sarajevo, udruženje Arbitri i BIT Alijansa, ističu da je ovo važan iskorak u razvoju online tržišta u BiH.

BiH je jedina zemlja u regiji koja do sada nije imala aktivnu Asocijaciju za razvoj e-trgovine koja kontinutirano raditi na stvaranju povoljnog i pozitivnog okruženja za razvoj e-tržišta, te približava zemlju globalnim trendovima. Shodno tome, Asocijacija je osnovana da promoviše sigurnu internet trgovinu u BIH, da doprinese unaprijeđenju zakonodavne legislative u ovoj oblasti, te aktivno radi na edukaciji svih čimbenika u procesu e-trgovine, od trgovaca do potrošača. 

Asocijacija će biti glavni zagovarač razvoja e-trgovine, te planira širiti partnerstva kako sa privatnim tako i sa javnim sektorom.

Više informacija o samoj Asocijaciji, članstvu, te benefitima učlanjenja možete pronaći na https://e-commerce.ba/.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti