Podrumi Vukoje oduševili degustatore na Merano Wine Festivalu u Italiji

19.11.2021. 10:41 / Izvor: Akta.ba
vinarija vukoje
OTVORI GALERIJU

Na ovogodišnjem festivalu Bosnu i Hercegovinu predstavljala je vinarija Podrumi Vukoje 1982 iz Trebinja

Hercegovina se predstavila na Merano Wine Festivalu u Italiji koji promovira najbolje europske vinske regije, a koji je zadnjih trideset godina u studenome vinski centar svijeta.

Na ovogodišnjem festivalu Bosnu i Hercegovinu predstavljala je vinarija 'Podrumi Vukoje 1982' iz Trebinja, čiji su vlasnici dobili pozivnicu da predstave svoja najbolja vina zajedno s najpoznatijim svjetskim vinarijama, kakve su francuske Maison Champagne, Drappier, Rolly Gassmann i Joseph Perrier, talijanske Antinori, Ornellaia, Cantina Terlan, Capanelle, austrijska Sepp Moser, priopćeno je iz ove vinarije.

Vinarije na talijanskom festivalu sudjeluju isključivo po pozivu, stoga je ovoj bh. vinariji, kako su naveli, poziv na festival bio iznimno priznanje.  

"Sigurno da je ovo veliki uspjeh za 'Podrume Vukoje 1982', ali i za čitavo vinarstvo naše zemlje jer smo bili jedina vinarija iz regije. Na ovom festivalu, koji se smatra najprestižnijim festivalom u Europi i kojega smatraju ocem svih vinskih festivala, dobili smo specijalnu pozivnicu. Na njemu sudjeluju samo najbolje vinarije i pozivnog je tipa", kazao je Radovan Vukoje, vlasnik 'Podruma Vukoje 1982'.

Radovan Vukoje Sa enologom Olgom Fusari koja je kreator Ornellaia i Masseto vina u srcu Bolgheria

Radovan Vukoje Sa enologom Olgom Fusari koja je kreator Ornellaia i Masseto vina u srcu Bolgheria

Naglasio je kako je samo sudjelovanje veliki uspjeh, ali i kako je dodatnu atmosferu začinio uspjeh vina Vranac Rezerva 2015.

"Vranac je dobio najveće ocjene od degustatora i somelijera, a još tri naša vina su bila prisutna, Selekcija bijela 2016, Selekcija crvena 2013 i Žilavka iz 2020. godine. Uvršteni smo na kartu s najboljim svjetskim vinarijama i velesilama kao što su Francuska, Italija, Španjolska...", dodao je Vukoje.

Ranije su na prestižnom festivalu u Americi osvojili četiri zlatne medalje, a za godinu na izmaku kažu da je bila izuzetno uspješna.

"Prema svim pokazateljima 2021. je jedna od boljih godina što se tiče berbe, ali i rezultata. Nakon pandemijske 2020. godine, koja je bila teška, tržište se oporavilo na svim kontinentima gdje radimo i sve se vraća u normalu. Ove godine napunit ćemo oko 170.000 boca kvalitetnog vina", zaključio je vlasnik 'Podruma Vukoje 1982'.

Ova vinarija proizvodi vrhunska vina, kaže Vukoje, a to postiže proizvodnjom vina isključivo od grožđa iz svojih vinograda jer na taj način kontrolira primarnu sirovinu od koje dobije finalni proizvod.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti