Bračni par napravio prvu bh. četkicu za zube: Cawex prazni police

06.12.2021. 10:51 / Izvor: Akta.ba
Cawex

Mladi bračni par Samra Bešlija-Ašćerić, doktorica stomatologije i njen suprug Tarik Ašćerić, doktor dentalne medicine iskoristili su svoje znanje iz stomatologije i napravili četkicu za zube.

Mladi bračni par Samra Bešlija-Ašćerić, doktorica stomatologije i njen suprug Tarik Ašćerić, doktor dentalne medicine iskoristili su svoje znanje iz stomatologije i napravili prvu četkicu za zube sa oznakom "made in BiH".

Još dok su bili studenti primjetili su da na našem tržištu nedostaju kvalitetni proizvodi za održavanje oralne higijene tako se javila i ideja za pokretanje vlastitog biznisa.

"Primjetili smo i da se svi proizvodi za održavanje oralne higijene uvoze. Kratko nakon završetka studija, odlučili smo iskoristiti znanja iz oblasti stomatologije, osnovati firmu i napraviti novu, poboljšanu verziju manulene četkice za zube, sa potpisom "Made in BiH" ", priča nam Tarik.

Napravljena od visoko kvalitetnih vlakana

Cawex premium četkica za zube je četkica koju krasi poboljšan dizajn uz poboljšanu funkciju. Njen glavni adut čine visoko-kvalitetna vlakna iz EU, koja su postavljena u velikom broju (5700-Ultra soft, 1800-Medium). Plastika koja je dozvoljena u prehrani (PP,PC, BPA free) je korištena za izradu ovih četkica.

"Funkcija četkica je poboljšana pomoću velikog broja vlakana koja su postavljena na manjoj površini odnosno manjoj glavi četkice, u odnosu na druge proizvođače. Drška četkice je ergonomski koncipirana kako bi olakšala pravilno držanje četkice, a uz to smanjila "silu" odnosno pritisak koji se koristi prilikom pranja zuba. Uz sve to krasi je multifunkcionalna kutija, koja je jedinstvena na tržištu", kazali su za naš portal.

U izradi četkice učestvovao je tim stručnjaka iz cijelog svijeta, a najveći broj njihovih partnera je iz BiH i Njemačke.

Cawex četkica

Kupci prepoznali kvalitet

Od nedavno je Cawex četkica dostupna u 80 dm-ovih poslovnica širom BiH. Korisnici su više nego zadovoljni prvom bh. četkicom za zube, a to pokazuju i prazne police.

"Ovim putem želimo da se zahvalimo svim sugrađanima koji su nam pružili podršku, i praznili police dm-a, tako da su uposlenici dm-a imali poteškoće sa dostavljanjem dodatnih količina", poručili su.

Sljedeći koraci su im širenje na tržištu BiH, postavljanje Cawex četkica u druge trgovinske lance, zatim family pakovanja,a  nadaju se uskoroi  dječijoj četkici za zube.

bračni par Ašćerić

Tarik Ašćerić i Samra Bešlija-Ašćerić

Porodični biznis

Kao bračni par koji je zajedno pokrenuo biznis sjajno fukcionišu.

"Mi smo dvije osobe koje se nadopunjuju po kreativnosti, idejama i određenim osobinama. Mislim da kao tim puno više stvari možemo postići, nego pojedinačno", naglasio je Tarik.

Vjeruju da poduzetnik prije svega mora biti kreativan i stalno se prilagođavati novonastalim situacijama i dodaju:

"Kada ste poduzetnik u BiH, potrebno je da se naoružate strpljenjem, da na samom početku budete svjesni da će neke stvari ići sporije odnosno teže, ali opet sve je moguće".

Još su na početku zbog toga su puni novih ideja i elana da ih ostvare.

"Nadamo se da će naša djela govoriti za nas i da ćemo našim sugrađanima uvijek pružati samo „najbolje“ iz oblasti oralne higijene", poručili su Samra i Tarik.

E.O. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti