Razmišljate o kupovini firme, bez uplaćivanja osnivačkog kapitala?

07.12.2021. 09:07 / Izvor: Akta.ba
kema muratović

Želite firmu odmah i sad, bez uplaćivanja osnivačkog kapitala? Djeluje nemoguće? Pa i ne baš!

Želite firmu odmah i sad, bez uplaćivanja osnivačkog kapitala? Djeluje nemoguće? Pa i ne baš!

Kompanija Express Consulting d.o.o uvidjevši potrebe tržišta odlučila je da u svojoj ponudi pruži klijentima mogućnost kupovine već registrovane firme, što u Bosni i Hercegovini do sada nije bilo moguće. Znatno je olakšan put budućim preduzetnicima, investitorima da na veoma brz i siguran način započnu svoje poslovanje.

"Već duži niz godina u ponudi naše kompanije Express Consulting d.o.o nudimo registraciju pravnih lica za strane državljane i naše sugrađane. Obraćaju nam se nezadovoljni da ubrzamo proces registracije, što nažalost u nekim trenucima ni sami nismo u stanju učiniti, zbog usporenog rada Općinskih sudova, Poreznih uprava i banaka. Iz želje da svojim klijentima olakšamo put ka pokretanju firmi, a i stranim državljanima da pokažemo da proces pokretanja biznisa u Bosni i Hercegovini nije toliko komplikovan, odlučili smo da ponudimo mnogo bržu opciju - kupovinu već registrovanog pravnog lica", kazao je za Akta.ba direktor Express Consulting d.o.o Kemal Muratović.

Napominje da Express Consulting d.o.o u svojoj ponudi nudi veliku bazu firmi koje možete kupiti odmah i već kroz tri dana početi sa radom.

Kupac prilikom kupovine firme, u skladu sa svojim potrebama ima izbor između firmi koji imaju dugu historiju, kao i one koje su tek osnovane.

"Još jedan benefit koji imate ukoliko kupite već registrovanu firmu je to što ne morate uplaćivati osnivački kapital i žiro račun je već otvoren! Prilikom kupovine pravnog lica kupac će dobiti svu potrebnu dokumentaciju kao dokaz da firma nema dugovanja i pečat Društva", napominje Muratović.

Dodaje da su uz kupovinu firme u ponudi i administrativno-pravne usluge, računovodstvene usluge i virtualni office, koje se dodatno plaćaju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti