Za projekte Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde 30.000 KM

08.12.2021. 15:08 / Izvor: Fena
projekti

Foto: fena

Sredstvima u iznosu od 30.000 KM biće finansirano ukupno šest projekata koji su, po riječima direktorice Bičo, od javnog značaja za zdravlje stanovništva u BPK.

Ministar zdravstva, socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Eniz Halilović i direktorica kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Medina Bičo danas su potpisali ugovor o dodjeli sredstava za finansiranje projekata ove ustanove.

Sredstvima u iznosu od 30.000 KM biće finansirano ukupno šest projekata koji su, po riječima direktorice Bičo, od javnog značaja za zdravlje stanovništva u BPK.  

"Zahvaljujući našem resornom ministarstvu i Vladi BPK mi svake godine dobijamo sredstva koja su nam veoma bitna po projektima. Dodjeljena sredstva iskoristit ćemo za projekt o provedbi obavezne imunizacije na području našeg kantona, kao i za analizu zdravstvenog stanja stanovništva koji zavod radi svake godine. Preostala sredstva su za nabavku vakcina protiv sezonske gripe, zatim za nabavku transportnih medija-briseva za testiranja na Covid-19 PCR metodom, a imamo i projekt 'Promocija zdravlja' koji ćemo ovoga puta usmjeriti na promociju vakcinacije protiv Covid-19", precizirala je Bičo.

Naglasila je da su dodjeljena sredstva od velikog značaja za ovu ustanovu koja bi bez podrške Vlade BPK teško mogla pokriti sve troškove koje ima zavod.

"S obzirom da se Zavod za javno zdravstvo BPK većinom finansira iz vlastitih sredstava, ova pomoć od strane Vlade putem resornog ministarstva je značajna kako bi podržali njihove projekte. Riječ je o šest projekata od kojih smo neke i ranije finansirali, a uvažili smo i druge. Sredstva su dodjeljena putem javnog poziva nakon što je Vlada dala saglasnost na program utroška tekućih transfera za zdravstvo", kazao je resorni ministar Eniz Halilović.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti