Zvizdić predvodi bh. delegaciju na Nacionalnom danu BiH u Dubaiju

15.12.2021. 11:33 / Izvor: Akta.ba
Dubai Expo

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić predvodit će delegaciju naše zemlje na Nacionalnom danu Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić predvodit će delegaciju naše zemlje na Nacionalnom danu Bosne i Hercegovine, koji će ove sedmice biti organizovan u okviru EXPO 2020 u Dubaiju.

Nacionalni dan Bosne i Hercegovine bit će jedinstvena prilika da se, u okviru najveće svjetske izložbe u istoriji, promoviše naša država, njena privreda, kultura, umjetnost i turističke destinacije. Predsjedavajući Zvizdić obratiće se prisutnima na zvaničnoj ceremoniji predstavljanja Bosne i Hercegovine.

Zvizdić će učestvovati i na "Country Business briefingu", događaju koji će omogućiti zvaničnicima i ekspertima iz ključnih industrija Bosne i Hercegovine da predstave poslovne prilike naše države i ostvare konekciju sa globalnim investitorima i donosiocima odluka, s ciljem prevazilaženja izazova i podsticanja ekonomskog rasta.

Tokom boravka u Dubaiju planiran je susret predsjedavajućeg Zvizdića sa predsjednikom Federalnog nacionalnog savjeta Ujedinjenih Arapskih Emirata Saqrom Ghobashijem.

EXPO 2020 u Dubaiju, koji će trajati do 31. marta 2022. godine, najveća je ikad organizovana svjetska izložba, na kojoj učestvuju 192 države sa svih kontinenata. Očekuje se da će EXPO 2020 u Dubaiju posjetiti više od 25 miliona ljudi iz cijelog svijeta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti