Kompanija Blicnet predstavila Koncept pametnog grada – Smart City rješenja

15.12.2021. 14:31 / Izvor: Akta.ba
smart city

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske (UIERS) krajem prošle sedmice organizovalo je Stručni panel na temu digitalne transformacije.

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske (UIERS) krajem prošle sedmice organizovalo je Stručni panel na temu digitalne transformacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Na Stručnom panelu su se okupili predstavnici ICT firmi koje su prezentovale napredna digitalna rješenja, kao i kompanije i institucije koje su zainteresovane za digitalizaciju i optimizaciju svojih poslovnih procesa i svog rada.

Kompanija Blicnet, kao jedan od nosilaca digitalizacije, predstavila je Koncept pametnog grada – Smart City rješenja koja je u saradnji sa kompanijom Mtel uspješno implementirala u nekoliko naših gradova.

Zahvaljujući Smart rješenjima moguće je digitalizovati gradove i lokalne zajednice, ostvariti značajne uštede u njihovom funkcionisanju i učiniti ih boljim mjestom za život građana.

Pored kompanije Blicnet, sa svojim temama i rješenjima, predstavile su se još kompanije RT-RK, GEOINOVA, Asseco, Lanaco, B2 Link i Mikroelektronika.

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske (UIERS) osnovano je 2015. sa namjerom da doprinese napretku obrazovanja i razmjeni dobrih iskustava i rješenja u oblasti elektrotehnike, sa željom da što više doprinese ekonomskom razvoju Republike Srpske. Više informacija o udruženju dostupno je na sajtu www.uiers.org.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti