Struja za privredu u RS skuplja za 15 eura po MWh

22.12.2021. 15:39 / Izvor: SRNA
Vlada RS

Prihvaćen prijedlog da se cijena za potrošače iz kategorije industrije koriguje na iznos od 53 evra po megavat-času.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima "Elektroprivrede", Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca, a na sastanku je prihvaćen prijedlog da se cijena za potrošače iz kategorije industrije koriguje sa 38 na iznos od 53 eura po megavat-satu, što znači da je za 15 eura skuplja.

Prijedlog je prihvaćen uz saglasnost i razumijevanje predstavnika poslovne zajednice, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Kako je istaknuto na sastanku, i sa ovom korekcijom, potrošači iz kategorije industrije i dalje će električnu energiju plaćati po nižim cijenama u odnosu na one iz Federacije BiH i zemalja okruženja.

Povod za današnji sastanak, na kojem je glavna tema bila utvrđivanje cijene električne energije za potrošače iz kategorije industrije, bilo je predstojeće potpisivanja godišnjih ugovora ovih potrošača sa "Elektroprivredom Republike Srpske".

Tokom sastanka, predstavnici "Elektroprivrede" ukazali su da je došlo do drastičnog poskupljenja električne energije na svjetskim berzama koja je dostigla iznos od 250 evra po megavat-času, uz prognoze daljeg rasta, te konstatovali da je neophodno da dođe do korekcija cijena za ovu kategoriju potrošača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti