Zbog neisplaćivanja plate Dom zdravlja Bihać obustavio prijem pacijenata

26.01.2022. 10:03 / Izvor: Akta.ba
Dom zdravlja Bihać

Naime, nakon što nisu primili decembarske plaće, a skoro su zaradili i januarske, zaposleni u Domu zdravlja Bihać su , mimo sindikalne organizacije, odlučili na ovaj način izraziti radnički bunt i upozoriti ponovo odgovorne na stanje koje su oni proizveli.

"Od jutros pacijenti koji su bili naručeni ili su se obratili ljekarima u bihaćkom Domu zdravlja, nisu mogli obaviti preglede jer su ih medicinski radnici vratili", piše RTV USK. 

Naime, nakon što nisu primili decembarske plaće, a skoro su zaradili i januarske,  zaposleni u Domu zdravlja Bihać su , mimo sindikalne organizacije, odlučili na ovaj način izraziti radnički bunt i upozoriti ponovo odgovorne na stanje koje su oni proizveli.

Pacijenti se slažu sa ovim postupkom jer kako kažu svi mi moramo biti plaćeni za posao koji radimo. S druge strane, ljekari i zdravstveni radnici kažu da više nemaju novca ni za kupiti osnovne prehrambene potrepštine.

Hitna služba će primati samo pacijente kojima je potrebna isključivo hitna medicinska intervencija. Covid ambulanta i laboratorija primaju pacijente, dok sve ostale ambulante vraćaju pacijente.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti