Porezna uprava FBiH otvorila nove prostorije Kantonalnog poreznog ureda u Orašju

03.02.2022. 12:21 / Izvor: Akta.ba

Svečanim presijecanjem vrpce nove prostorije Kantonalnog poreznog ureda u Orašju otvorili su direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i rukovoditeljica Kantonalnog poreznog ureda Orašje Zdenka Delić.

Svečanim presijecanjem vrpce nove prostorije Kantonalnog poreznog ureda u Orašju otvorili su direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i rukovoditeljica Kantonalnog poreznog ureda Orašje Zdenka Delić.

Svečanosti otvorenja novih prostorija u 36. ulici broj 26 prisustvovao je i općinski načelnik Marijan Oršolić koji je u ime Općine Orašje poklonio ovom Uredu metalne police za arhivsku građu. Porezna uprava Federacije BiH kupila je prostor od firme "Vinković" d.o.o. za 300.000,00 KM, koje je osigurala Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo finansija.

Kantonalni porezni ured u Orašju prošle godine naplatio je 66 milijuna maraka od poreznih obveznika na području Županije Posavske, šest milijuna više nego godinu ranije. 


"U odnosu koliko radi Porezna uprava i koliko ulaže i doprinosi razvoju Federacije Bosne i Hercegovine, mislim da su ovo zaista jedne skromne prostorije za rad zaposlenika. Ovo je prvi prostor nakon više od 20 godina koji je Porezna uprava kupila. Zahvaljujem se našem prodavcu poreznom obvezniku "Vinković" d.o.o od koga smo kupili ovaj prostor uz zaista povoljnu cijenu. Također, zahvaljujem se i premijeru koji je donacijom, omogućio opremanje ovih prostorija i nadam se da će zaposlenici Porezne uprave u novim prostorijama dati još veći doprinos ubiranju javnih prihoda. Cilj Porezne uprave, je da bude pravična, racionalna, efikasna i transparentna institucija i da zaposlenici svojim radom doprinose razvoju ukupnog društva", kazao je Šerif Isović, direktor Porezne uprave FBiH.  

Naglasio je da je Posavski kanton jedan od najmanjih, ali da je Porezna uprava FBiH na ovom prostoru prošle godine naplatila preko 66 miliona maraka javnih prihoda, što je za oko šest miliona više u odnosu na 2020. godinu. 

"Ovo je i najmanji kanton po broju zaposlenih sa 5.722 zaposlena i vjerujem da ćemo svojim doprinosom kroz aktivnosti koje provodimo uticati na povećanje broja zaposlenih. Želim se također zahvaliti i svim poreznim obveznicima sa područja ovog kantona koji su dobrovoljno uplaćivali i plaćali svoje porezne obaveze", kazao je direktor Isović.

Zdenka Delić, rukovoditeljica Kantonalnog poreznog ureda Orašje zahvalila je Ministarstvu finansija Federacije BiH koje je odobrilo plaćanje prostorija te direktoru Porezne uprave koji je kupio prostor, kao i donatorima gradonačelniku Orašja Marijanu Oršoliću i predsjedniku Vlade Đuri Topiću koji su dali izdašne donacije u namještaju, te svima koji su proteklih dana bili angažirani na preseljenju i uređenju prostorija. Zdenka Delić je izrazila nadu da će u novim prostorijama raditi još bolje, jer imaju i bolje uvjete te da će biti dobar servis poreznim obveznicima. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti