Asseco SEE (ASEE) stekao većinski udio u kompaniji BS Telecom Solutions

08.02.2022. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Mirza Varatanović

Asseco SEE (ASEE) stekao većinski udio u kompaniji BS Telecom Solutions, specijaliziranoj za kompletne telekomunikacijske i informacijske sisteme

ASEE je stekao 60% učešća u kompaniji BS Telecom Solutions (BSTS), te tako dodatno učvrstio svoju poziciju regionalnog lidera na tržištu Jugoistočne Evrope u području digitalizacije poslovanja. Akvizicija je u skladu s ASEE strategijom širenja poslovanja kako bi svojim klijentima kontinuirano nudio najnaprednije proizvode i usluge.

"Naš ulazak u ASEE grupu je značajan sa aspekta osnaživanja pozicije kompanije u Bosni i Hercegovini i regionu. Također, dodatno predstavlja šansu za razvoj kompanije na globalnom tržištu. Sigurno je da ASEE kroz poslovanje u 23 zemlje može u velikoj mjeri doprinijeti širenju naših proizvoda na nova tržišta i da zajedno možemo ostvariti bolje poslovne rezultate. S druge strane, BSTS, kao regionalni lider na polju inteligentnih saobraćajnih sistema i rješenja za pametne gradove, sa svojim proizvodima će upotpuniti proizvodni ASEE portfolio, ojačati i potvrditi lidersku poziciju kompanije ASEE u novim i već postojećim industrijskim vertikalama",  izjavio je direktor BSTS-a, Mirza Varatanović.

Misija BSTS-a temelji se na istraživanju i razvoju novih usluga, proizvoda i tehnologija, inženjerskih rješenja u području telekomunikacija, dizajna i inženjeringa inteligentnih sistema za telekomunikacijske kompanije.

"BSTS sa nama dijeli zajedničke vrijednosti najvišeg ugleda i kompetencija u svim respektabilnim oblastima svog poslovanja, sa jakim poznavanjem najbrže rastućih i najperspektivnijih industrija današnjice. Vjerujem da će ASEE, uz tim BSTS-a, još više biti sinonim izvrsnosti, znanja i povjerenja u telekomunikacijama, jednako kao u bankarstvu, proizvodnji softvera i elektronskim servisima", komentarisao je Tomasz Ciborek, direktor prodajnih operacija grupacije Asseco South-Eastern Europe.

Darko Glamočanin, direktor ASEE Sarajevo, dodao je: "ASEE je od svog osnivanja zauzeo vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini kao pružatelj usluga i proizvođač softvera u finansijskom sektoru. Godinama gradimo poziciju tržišnog lidera i pokretača promjena koji je prepoznat u poslovnoj zajednici kao kompanija spremna na najnovije izazove i primjenu transformacijskih tehnologija kao što su servisi u oblaku, analitika, big-data, vještačka inteligencija i druge. Želimo dobrodošlicu BSTS-u, novom članu ASEE tima. Siguran sam da ćemo zajedno ojačati našu poziciju u Bosni i Hercegovini i regiji te još bolje podržati sve klijente u procesu digitalizacije."

darko

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti