Trebinje se uzda u program zapošljavanja

14.02.2022. 08:15 / Izvor: Nezavisne novine
Trebinje

U Trebinju se očekuje veliki broj prijava nezaposlenih lica, ali i poslodavaca na javni poziv za korištenje sredstava po programima zapošljavanja u ovoj godini koji raspisuju Zavod za zapošljavanje RS i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.

U Trebinju se očekuje veliki broj prijava nezaposlenih lica, ali i poslodavaca na javni poziv za korištenje sredstava po programima zapošljavanja u ovoj godini koji raspisuju Zavod za zapošljavanje RS i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.

Potvrdio je to Dragan Popović, rukovodilac Zavoda za zapošljavanje - Filijala Trebinje, koji kaže da će, sudeći po prošlogodišnjim rezultatima, i ove godine veliki broj nezaposlenih naći posao.

On je naveo da je prošle godine u okviru tri programa "Zajedno do posla", Programa zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija te Programa podrške zapošljavanju u privredi putem isplate podsticaja u visini uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika, na području filijale zaposleno ukupno 686 lica, od čega 97 iz Trebinja, pa ni ove godine nema razloga da te brojke budu manje.

"Kao i svake, i ove godine očekujemo veliku zainteresovanost poslodavaca s područja cijele filijale, a što se tiče naših zaposlenih koji rade na ovim programima, poslaće svim poslodavcima javni poziv i kontaktirati ih kako bi na vrijeme mogli da dostave neophodnu dokumentaciju i da učestvuju u javnom pozivu. Očekujemo da ćemo imati veliki broj zahtjeva i da ćemo zaposliti veći broj lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje", rekao je Popović.

Javni poziv obuhvata četiri programa: Program finansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih i demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida "Zajedno do posla", Program zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi, Program podrške zapošljavanju mladih sa VSS u statusu pripravnika i Program podrške zapošljavanju u privredi putem isplate podsticaja u visini uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika. Sredstva u iznosu od ukupno 13.702.000 maraka odobravaju se bespovratno.

Popović podsjeća da je na evidenciji ove filijale trenutno 2.228 nezaposlenih lica iz Trebinja, što je za 294 manje u odnosu na isti period prošle godine. Prošle godine posao preko Zavoda za zapošljavanje - Filijala Trebinje dobila su 884 lica iz Trebinja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti