Dedić i poljoprivrednici za hitno usvajanje budžeta za 2022.

16.02.2022. 07:31 / Izvor: Akta.ba
poljoprivrednici

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić odražao je jučer sastanke s predstavnicima poljoprivrednih udruženja u FBiH, te proizvođačima voća, povrća i rasadničke proizvodnje.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić odražao je jučer sastanke s predstavnicima poljoprivrednih udruženja u FBiH, te proizvođačima voća, povrća i rasadničke proizvodnje.

Tokom sastanka i razgovora predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača FBiH, Seljačkog saveza FBiH i Udruženja poljoprivrednika FBiH su upoznati o aktivnostima koje Ministarstvo poduzima na pripremi mjera novčanih podrški za poljoprivredu i ruralni razvoj u 2022. 

Zajednički stav prisutnih je potreba hitnog usvajanja budžeta za 2022. te operativnost mjera podrške koje će poljoprivrednicima olakšati proljetnu sjetvu uslijed poskupljenja repromaterijala i drugih inputa u proizvodnjama.

Istaknuto je da će sutrašnji sastanak s kantonalnim ministrima poljoprivrede biti usmjeren upravo u navedenom pravcu.   

Nakon tog održan je i sastanak s poljoprivrednim proizvođačima voća, povrća i rasadničke proizvodnje na kojem je, kroz prijedloge i sugestije, razgovarano o stanju ovih proizvodnji i planovima za ovu godinu kojem je prisustvovao je i predsjednik Odbora za poljoprivrede Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Ahmed Džubur.

Podsjećanja radi, prošle sedmice održan je sastanak s poljoprivrednim proizvođačima hljebnih žita, soje i kukuruza a resorno ministarstvo će nastaviti održavati tu vrstu sastanaka i razgovora s poljoprivrednim proizvođačima, čiji je cilj sačiniti analizu trenutnog stanja i razmotriti mjere u okviru pripreme i izrade Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti