lanaco

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Lanaco razvio softver za prijavu viza u EU

Kompanija LANACO sa svojim partnerima na ovaj način olakšaće građanima apliciranje za ETIAS-a i samim tim nesmetan put u države EU.

17.02.2022. 08:38 / Izvor: Akta.ba

Ugovor o saradnji kompanije "LANACO sa kompanijama G Solutions Group i Halcyon Migrate iz Velike Britanije potpisan je prostorijama  kompanije u Banja Luci. Kompanija “LANACO” sa svojim partnerima na ovaj način olakšaće građanima apliciranje za ETIAS-a i samim tim nesmetan put u države EU.

U cilju bolje kontrole granica kao i samog reciprociteta prema državama kao što su SAD, Kanada, Autralija, Novi Zeland, Evropska Unija će od 2023. godine uvesti obavezu apliciranja za autorizaciju putovanja u Šengenski prostor od strane stanovnika država van EU pod nazivom ETIAS. Suštinski ovo nije klasična viza, a sličan pristup već godinama postoji u SAD, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu pod nazivom ESTA, ETA i slično navodi se saopćenju kompanije "LANACO”.

G Solutions Group je danas jedna od najvećih kompanija u regionu koja nudi usluge viznog konsaltinga i nalazi se u fazi pripreme za lansiranje servisa koji će pomoći stanovnicima van EU da lakše popune aplikaciju za dobijanje ETIAS-a i samim tim omoguće sebi nesmetan put u države EU.

"Kompanija LANACO je globalno prepoznata kao lider u izradi modernih softverskih rješnja baziranih na mega trendovima digitalne transformacije. Spoj mladosti, ekspertize i posljednjih tehnologija, te provjerena pouzdanost u realizaciji, je ono sto smo mi tražili, odnosno ono što nas je opredijelilo da u ovaj za nas strateški značajan projekat uđemo sa LANACO-m.Vjerujem da ćemo zajednički učiniti putovanja u EU lakšim za sve građane te da će ovaj projekat predstavljati značajan segment lakšeg prihvatanja ETIAS-a", izjavio je Miloš Veselinović, direktor kompanije G Solutions. 

Menadžer za razvoj poslovanja kompanije LANACO Dragan Ninić kazao je da je veliko zadovoljstvo da u ovako strateški važan projekat koji treba da olakša nesmetano kretanje stanovništva ka državama EU sarađuju sa kompanijom G Soilutions, koja je dokazani lider u segmentu viznog konsaltinga.

"Takođe, vjerujemo da digitalna tehnologija ako se koristi na pravi način i u odgovarajućem formatu može dramatično da relativizuje izazove koje donosi uvođenje ETIAS-a. U tom kontekstu negdje i doživljavam ovaj projekat u kome obe strane partnerski koristeći ostvareni nivo ekspertize i izvrsnost u poslovanju treba da kreiraju pretpostavke neophodne za slobodno kretanje ljudi, robe i kapitala kao prepoznate evropske vrijednosti koja nema alternativu", rekao je Ninić.

Direktor kompanije Halcyon Migrate Geri Mekindou,kazao je da broj onih koji žele da se dosele na teritoriju Velike Britanije kontinuirano raste što kreira brojne izazove u segmentu administrativne pripreme za njihov dolazak u okvirima važećih imigracionih strandarda.

"Mi u Latitude Law, kao Advokatskoj kancelariji specijalizovanoj za imigraciono pravo imamo jasnu namjeru da u saradnji sa kompanijom LANACO krenemo u digitalizaciju procesa kroz kompaniju Halcyon Migrate sa sjedištem u Mančesteru, koju smo osnovali  sa ciljem da na tržištu bude prepoznata po svom digitalnom izrazu unutar sektora kome pripadamo. Takođe nama je cilj da cjelokupan imigracioni proces u domenu apliciranja pojednostavimo i učinimo lakšim za naše brojne klijente koji dolaze iz različitih dijelova svijeta.U tom svjetlu mislim da treba posmatrati i saradnju koju smo danas zvanično ostvarili sa kompanijom LANACO koja će suštinski ići ka inovacijama imigracionog procesa u digitalnom segmentu, te optimizaciji dosadašnjeg procesa apliciranja kako za advokatske kancelarije, tako prije svega za klijente koji su zainteresovani da rad i život nastave u Velikoj Britaniji. Ovo je rekao bih odlična sinergija znanja, iskustva i ekspertize od koje tek treba očekivati vrijedne digitalne doprinose i inovacije", rekao je nakon potpisivanja partnerskog ugovora, Mekindou.

Menadžer za razvoj poslovanja kompanije LANACO Dragan Ninić kazao je da za ovu kompaniju potpisivanje Ugovora znači značajan iskorak ka zahtjevnom tržištu Velike Britanije i šansu da i na njemu pokuša, da se preporuči kvalitetom, kreativnošću, inovativnošću, ali prije svega ekspertizom koji prave razliku.

"Siguran sam da će naša dosadašnja iskustva vezana za strateške projekte koji su vezani za putne isprave i carinski sistem pomoći da na pravi način razumijemo, a onda i digitalno opišemo okvire i sadržaj ovog zahtjevnog projekta", izjavio je Dragan Ninić, menadžer za razvoj poslovanja kompanije LANACO.

PODIJELI:

TAGOVI:

#Lanaco

#softver

#prijava viza u EU

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti