Dostupno 3,2 miliona eura za projekte socijalne i ekonomske inkluzije te turizma

18.03.2022. 13:30 / Izvor: Akta.ba
edin dilberović

Otvoren 3. poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije, Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije objavili su 3. poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014-2020. i pozivaju potencijalne aplikante da podnesu prijedloge projekata u okviru tematskih prioriteta i specifičnih ciljeva. 

Povodom otvaranja trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata danas je u online formatu održana konferencija, čiji su organizatori bili Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo finansija Srbije te Direkcija za evropske integracije. 

U okviru ovog poziva aplikantima je dostupno 3,2 miliona eura i to za projekte u oblasti socijalne i ekonomske inkluzije te razvoja turizma u programskom području koje u BiH obuhvaća 67 općina i četiri okruga u Srbiji. Poziv je otvoren do 7. juna 2022. godine. 

"Smatram da je ovaj program dao značajan doprinos jačanju i poboljšanju odnosa naročito između lokalnih zajednica u programskom području Bosne i Hercegovine i Srbije. Mislim da svi možemo biti ponosni na brojku od preko 60 zajedničkih projekata implementiranih u okviru programa. I što je veoma važno, nećemo se zaustaviti na tom broju", kazao je Edin Dilberović direktor Direkcije za evropske integracije. 

Učesnicima konferencije uz Dilberovića obratila se i Jadranka Joksimović, ministrica za evropske integracije Republike Srbije, a ovom prilikom predstavljeno je i 13 projekata ugovorenih tokom prošle godine, u okviru drugog poziva, čija je vrijednost 4,1 milion eura. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti