Wizz Air ponovo pokreće letove iz BiH

23.03.2022. 11:24 / Izvor: Akta.ba
Wizz Air ponovo pokreće letove iz BiH

Aviorijevoznik Wizz Air najavio je ponovno pokretanje ukupno 15 linija iz tri grada u Bosni i Hercegovini ovog proljeća.

Aviorijevoznik Wizz Air najavio je ponovno pokretanje ukupno 15 linija iz tri grada u Bosni i Hercegovini ovog proljeća.

Krajem marta i početkom aprila postojećim linijama iz Wizz Airovih baza Tuzla i Sarajevo, kao i sa aerodroma u Banjoj Luci, će biti dodane nove rute prema evropskim destinacijama.

Tako će Wizz Air Banja Luku ponovo povezati sa Francuskom letom do aerodroma Basel-Mulhouse-Freiburg. Novi letovi najavljeni su iz Tuzle za Billund, Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden, Gothenburg Landvetter, Nuremberg i Stockholm Skavsta.

Sarajevo će ponovo biti povezano sa destinacijama: Billund, Paris Beauvais, Cologne, Brussels Charleroi, Frankfurt Hahn, Malmo, Goethenburg Landvetter i Oslo Sandefjord Torp.

"Zadovoljstvo nam je što ovog proljeća ponovo pokrećemo letove ka mnogim tržištima, nudeći mogućnosti pristupačnijih i sigurnijih putovanja. Wizz Air ostaje predan pružanju najboljih uslova za putnike i stimulisanju turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine", rekla je Zsuzsa Trubek, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira, navodi se u saopćenju iz Wizz Aira.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti