Zlato je opet in: Alveus noviteti na sajmu Sarajevo 4 Walls

01.04.2022. 09:34 / Izvor: Akta.ba
alveus
OTVORI GALERIJU

Kovinoplastika d.o.o. sa raznolikim programom ALVEUS sudopera, slavina i dodatne opreme predstavlja novitete na sajmu namještaja Sarajevo 4 Walls.

Kovinoplastika d.o.o. sa raznolikim programom Alveus sudopera, slavina i dodatne opreme predstavlja novitete na sajmu Sarajevo 4 Walls koji se održava od 31. marta do 3. aprila 2022. godine.

Kompanija već nekoliko godina bilježi stalni rast prodaje s proizvodima Alveus, što je rezultat ulaganja u razvoj novih proizvoda i razvoj brenda Alveus. 

Kao glavni evropski dobavljač kuhinjskih sudopera, armatura i gastro posuda više od 50 godina je poznat po inovativnosti i kvaliteti.

Direktorica kompanije Marina Sukno kaže da je cijela prošla godina bila u znaku novih proizvoda i modela u stilu i sa trendom. 

"Sve je veća potražnja za velikim, dubokim sudoperama. U skladu s tim predstavljamo novu najprestižniju grupu sudopera Alveus​ Monarh Gold kolekciju koja uključuje i zlatnu boju. Riječ je o vrhunskim proizvodima koji su vrlo traženi i jedini smo na tržištu koji ih proizvodimo", ističe ona, dodajući da su izrađene od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika i istovremeno u skladu sa najnovijim trendovima u uređenju interijera.

Pored toga, tu su i sudopere iz jednog dijela, zatim kuhinjske slavine za vodu koje čiste vodu od svih nečistoća, odnosno imaju filtere za prečišćavanje vode i još mnogo noviteta koje savremen život zahtjeva.

alveus gold

Odnedavno se ovoj grupaciji pridružila i finska firma Stala koja se također bavi proizvodnjom sudopera.

"Kovinoplastika Lož preuzela je vodećeg finskog proizvođača kuhinjskih sudopera i pultova Stala, koji je s svojim proizvodima dobro pozicioniran na skandinavskim tržištima. Proizvodi marke Stala pripadaju višem cjenovnom rangu", ističe Sukno.

Napominje da je garancija na proizvode ostala pet godina.

Pored toga, na sajmu su predstavljeni i najnoviji modeli sudopera porodice "ATROX" -  Atrox 40 (XL) i Atrox 10 (XS), koji zahvaljujući bogatoj liniji dodataka postaje središnja tačka i neka vrsta radne jedinice kuhinje. Još jedna velika prednost sudopera Atrox je ta što imaju dvije opcije ugradnje: klasični INSET (I) instalacija pogodna za svaku radnu ploču, a ako je vaša radna ploča vodootporna (kamen, kerrock, mermer...) može ići podpultna ugradnja  - UNDERMOUNT (U) instalacija.

Govoreći o drugom segmentu poslovanja, okovima za prozore ARX koji imaju vrlo zavidan položaj na tržištu i cjenovno i kvalitetom, Sukno ističe da su promijenili garanciju sa 10 godina na doživotnu kao i sve certifikate kvaliteta.

"Ovaj model ima skriveni okov tj. skriveno kopčanje što je vrlo bitno u modernizaciji i užurbanosti", ističe ona.

Osvrnula se i na sve veći rast cijena sirovina koje su krajem prošle godine dostigle vrhunac zbog globalnog tržišta.

"Naša osnova je nikl i čelik koji su poskupili i do 100 posto. Sve veći problem predstavlja i što se do sirovina ne može doći. U skladu s tim došlo je i do povećanja cijena naših proizvoda, ali je to poskupljenje isključivo zbog sirovina", naglašava. 

arx

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti