Održan peti sastanak Međusektorske radne grupe ZDK

07.04.2022. 12:39 / Izvor: Akta.ba
pkzdk

Na sastanku su članovima Međusektorske radne grupe ZDK predstavljeni dosadašnji zaključci.

U okviru projekta "Stručno obrazovanje u BiH", kojeg implementira Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, a koji finansijski podržava njemačka organizacija Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, realiziraju se i aktivnosti Međusektorske radne grupe Zeničko-dobojskog kantona.

S tim u vezi, na Igmanu, 05.04.2022-06.04.2022. godine je održan V sastanak Međusektorske radne grupe ZDK.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, predstavnik Ministarstva finansija Zeničko-dobojskog kantona, predstavnik Ministarstva privrede Zeničko-dobojskog kantona, predstavnik Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, predstavnik Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica), predstavnici kompanija RM-LH doo Zenica, Aquaterm Olovo i Automatic servis doo Visoko, škola (JU Mješovita srednja škola Hazim Šabanović, JU Mješovita srednja škola Tešanj, JU Mješovita srednja škola Zavidovići i JU Mješovita srednja škola Zenica) i predstavnici Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona. 

Na sastanku su članovima Međusektorske radne grupe ZDK predstavljeni dosadašnji zaključci, poduzeti koraci i konkretni prijedlozi rada podgrupa Međusektorske radne grupe koje su razmatrale problematiku Zakona o radu u FBiH, Zakona o zaštiti na radu FBiH, Zakona o porezu na dohodak u FBiH i Zakona o doprinosima FBiH, a sa aspekta srednjeg stručnog obrazovanja.

Međusektorska radna grupa Zeničko-dobojskog kantona će i u narednom periodu nastaviti raditi na unapređenju zakonodavnog okvira u cilju pronalaženja mehanizama za sistemska rješenja u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti