Godina mandata: Gradonačelnica Sarajeva predstavila rezultate prve godine rada

08.04.2022. 13:35 / Izvor: Fena
press grad sarajevo

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić izjavila je danas, povodom navršavanja godinu dana na toj funkciji, da Gradska uprava projekte vodi i vodit će kako bi gradili, podigli, osnažili grad.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić izjavila je danas, povodom navršavanja godinu dana na toj funkciji, da Gradska uprava projekte vodi i vodit će kako bi gradili, podigli, osnažili grad i materijalno i duhovno te osigurali preduslove za sigurniji, kvalitetniji život i povjerenje građana u instituciju Grada Sarajeva.

Na pres-konferenciji u Sarajevu Karić je istakla da je mandat započela potpisivanjem Sporazuma o saradnji u aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije, koji je Grad Sarajevo ranije odbijao potpisati, a što je prvi korak ka transparentnosti Gradske uprave.
 
"Hoću posebno da naglasim da sve odluke i važni dokumenti koje smo donijeli predstavljaju rezultat zajedničkog rada shodno interesu i potrebama građana, kao i snažnu sinergiju između Gradske uprave i Gradskog vijeća, koja je i obilježila ovu prvu godinu našeg mandata", rekla je Karić.

Naglasila je da su pokrenuli nekoliko važnih procesa koji vode pristupanju projektu obnove i restauracije astronomske opservatorije Trebević, rekonstrukcije bob staze na Trebeviću, izgradnje Centralnog spomen obilježja za sve ubijene s područja grada i Kantona, a dobivanjem urbanističke dozvole učinjen je konkretan i važan korak ka izgradnji Muzeja savremene umjetnosti ARS AEVI.
 
"Radimo i radit ćemo na stvaranju okruženja i prilika kako bi nam građani vjerovali i imali u svakom trenutku dostupne informacije o aktivnostima i projektima koje će voditi Gradska uprava. Kroz to povjerenje i transparentnost će proizaći konkretni projekti koji su dio Strategije razvoja grada Sarajeva, koja uskoro treba da ugleda svjetlost dana", izjavila je Karić.

Dodala je da 2021. bila godina puna izazova, ali da vjeruje da ćemo u 2022. doživjeti brojne pozitivne stvari i zajedno prevladati one loše.

"Danas je moj 31. rođendan. Prije godinu dana izabrana sam za gradonačelnicu ovog prelijepog grada. To je velika čast, ali i velika odgovornost. Nema generalnog recepta za upravljanjem gradom. Spremna sam nastaviti vrijedno raditi, truditi se i davati ono najbolje od sebe za građanke i građane grada Sarajeva", poručila je Karić.
 
Potcrtala je da u fokusu ove gradske administracije uvijek i prvenstveno moraju biti građanke i građani Sarajeva, jer su oni najvrjedniji i najjači resurs i adut grada.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti