Sarajevski aerodrom objavio novi cjenovnik kargo usluga

20.04.2022. 08:12 / Izvor: Akta.ba
cjenovnik

Od prvog aprila korisnicima cargo usluga Aerodroma Sarajevo, dostupan je novi cjenovnik kargo usluga.

Od prvog aprila korisnicima cargo usluga Aerodroma Sarajevo, dostupan je novi cjenovnik kargo usluga.

Sektor kargo usluga je početkom 2022. počeo sa novim principom poslovanja u smislu objedinjavanja operativnih aktivnosti, a u svrhu efikasnijeg i kvalitenijeg procesuiranja carga i pošte preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo, sa krajnjim ciljem povećanja zadovoljstva usluga korisnika.

"Aktivnosti carinskog skladišta te prateće komercijalne aktivnosti predstavljaju važan dio aerodromskog procesa koje su novim principom poslovanja još snažnije uvezane u operativnom smislu. Prateći zahtjeve naših kupaca, stvorene su nove mogućnosti u okviru dokumentarnog handlinga izvoznih roba sa akcentom na povoljnije cijene transporta, također uvedene su olakšice na polju izvoznog skladištenja robe u slučaju otkazivanja leta ili smanjenih kapaciteta aviokompanije, a u prethodnom periodu povećani su i smještajni kapaciteti za uvozne robe", poručili su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Svake godine kroz kargo centar procesuira se oko 2.500 t robe i pošte. Korisnici usluga kargo centra su brojne aviokompanije koje imaju redovne ili sezonske letove, preko sedamdeset domaćih špediterskih kuća, prodajnih agenata, kurirske službe, diplomatska predstavništva i drugi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti