Osnovana Sekcija inžinjera elektro struke

25.04.2022. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Inžinjeri

U Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine i putem Zoom platforme, održana je Osnivačka skupština Matične sekcije inžinjera elektro struke koja djeluje pri Inžinjerskoj komori FBiH.

U Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine i putem Zoom platforme, 22. aprila 2022. godine, održana je Osnivačka skupština Matične sekcije inžinjera elektro struke koja djeluje pri Inžinjerskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine.

Sjednici su pored velikog broja članova, prisustvovali prof.dr. Edvin Škaljo, potpredsjednik Inžinjerske komore Federacije Bosne i Hercegovine i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon donošenja Odluke o osnivanju sekcije, prisutni inžinjeri su jednoglasno usvojili i Poslovnik o radu sekcije.

Na sjednici je izvršen izbor predsjednice Skupštine Matične sekcije inžinjera elektro struke Sabine Kruščice-Fejzić, dipl.ing.el. i potpredsjednika Avda Kambura, mr.dipl.ing.el, te članova Izvršnog odbora:

Fikret Velagić, dipl.ing.el; Armin Selimić, dipl.ing.el; Muhamed Ramić, dipl.ing.el, dr.sc. Drago Bago, dipl.ing.el, Goran Skelo, dipl.ing.el, Haris Zaimović, mr.dipl.ing.el, Maja Muftić-Dedović, mr.dipl.ing.el čiji je zdatak da u naredne četiri godine rada unaprijede sve aspekte rada inžinjera elektro struke.

U demokratskoj i konstruktivnoj atmosferi sjednica je privedena kraju, te je zaključeno da će se izbor predsjednika i potpredsjednika pomenute Matične sekcije izvršiti u narednom periodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti