Vlada RS utvrdila postupak dodjele turističkih vaučera

12.05.2022. 13:41 / Izvor: Akta.ba
vaučeri

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, kojim se propisuje postupak dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, kojim se propisuje postupak dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj.

"Izmjenama ovog zakona, obezbjeđuje se pravni osnov za dodatni podsticaj turističkoj privredi i građanima Republike Srpske, a koji su u prethodnom periodu realizovani kao mjera Kompenzacionog fonda", saopšteno je iz Vlade RS.

Takođe, kako se dodaje, Nacrtom zakona smanjuju se formalnosti u postupku izdavanja licence za obavljanje poslova turističke agencije, usaglašava sadržaj Strategije razvoja turizma Republike Srpske sa sistemskim propisima u oblasti strateškog planiranja i predviđa osnov Ministarstvu trgovine i turizma za davanje saglasnosti na standarde održivog turizma.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela je i Odluku o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava Ministarstvu privrede i preduzetništva na ime podsticaja za povećanje plate radnika od tri miliona maraka koja će za isplatu podsticaja za povećanje plata radnika privrednim subjektima koji su u toku 2021. godine izvršili povećanje u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi i Pravilnikom o postupku dodjele podsticaja za povećanje plate radnika.

Vlada RS usvojila je Izvještaj o radu Kompenzacionog fonda RS za period januar - septembar 2021. Prema izvještaju, za sanaciju i ublažavanje štetnih posljedica korona virusa u navedenom periodu izdvojeno je 87,5 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti