Održan Time&Space Meeting u organizaciji kompanije Špica Systems

17.05.2022. 11:49 / Izvor: Akta.ba
Špica

U organizaciji kompanije Špica Systems d.o.o. Sarajevo, održan događaj Time&Space Meeting.

U četvrtak, 12.05.2022. godine u Hotelu Bosmal Arjaan by Rotana u Sarajevu, u organizaciji kompanije Špica Systems d.o.o. Sarajevo, održan je Time&Space Meeting. Događaj je okupio postojeće i potencijalne kupce Špicinog Time&Space rješenja za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, ali i sve one koji su željeli saznati koji su to trendovi na tržištu IT rješenja u polju upravljanja ljudskim resursima.

Učesnici Time&Space Meetinga, u razgovoru sa Zlatanom Kišićem, Kantonalnim inspektorom rada, imali su priliku čuti šta je važno kod vođenja evidencija i koje su specifike inspekcijskog nadzora. Naglašena je važnost poštivanja zakonskih propisa u domenu vođenja evidencije radnog vremena, obzirom da je ista od koristi i za uposlenike, u svrhu ostvarivanja prava, i za državu, u svrhu kontrole poštivanja prava, ali i za poslodavce u smislu praćenja discipline i efektivnosti rada.

Na događaju su predstavljene i novosti u novoj verziji Time&Space-a kao i ciljevi daljnjeg razvoja, te modul za automatsku pripremu obračuna plata iz evidencije (Payroll Integration Framework – PIF), modul za elektronsko odobrenje odsutnosti (Approval Workflow), te modul za dinamičko planiranje rada i smjena zaposlenih (Dynamic Scheduling).

Špica

Učesnici su imali priliku vidjeti i prezentacije postojećih korisnika Time&Space rješenja u Uniqa osiguranju, Veritas Automotive d.o.o. i NLB banci.

Predstavnica Veritas Automotive d.o.o. Emira Lolo naglasila je da Time&Space omogućava informacije o prisustvu/odsustvu radnika u svakom momentu (redovan/smjesnki rad, bolovanje, godišnji odmor, plaćeno odsustvo..) i olakšava Team Leaderima planiranje smjena te da im je prelazak sa ručnog na sistemsko vođenje evidencije radnog vremena značilo uštedu vremena i resursa.

Špica Systems dio je Špica Group, koja je vodeći sistem integrator rješenja za naprednu evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, te rješenja za automatizaciju procesa u lancu snabdijevanja koja su bazirana na barkod identifikaciji. Time&Space Meeting rađen je u partnerstvu sa svjetskom kompanijom HID Global, koja je lider na tržištu identifikacijskih tehnologija. Više o Špici možete naći na: www.spica.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti