Otvaranjem Univerzitetske poliklinike – UniMed olakšan put pacijentima

19.05.2022. 13:34 / Izvor: Akta.ba
emir ganić

Kako je ranije najavljeno, Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST ) zvanično je otvorio Univerzitetsku polikliniku – UniMed.

Kako je ranije najavljeno, Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST ) zvanično je otvorio Univerzitetsku polikliniku – UniMed, što predstavlja značajan iskorak kako u oblasti praktične nastave u sklopu Medicinskog, Stomatološkog i Farmaceutskog fakulteta ovog Univerziteta, tako i za stanovnike Općine Ilidža koji sada imaju priliku liječiti se uz vrhunske ljekare i najsavremeniju opremu. Na ovu temu razgovarali smo sa izvršnim direktorom Univerziteta SSST dr. Emirom Ganićem, te direktoricom UniMed poliklinike prof.dr. Zelijom Velijom-Ašimi.

Renomirani medicinski tim predvođen poznatom prof.dr. Zelijom Velijom-Ašimi, stručnjakinjom za endokrinologiju i dijabetologiju, brine se da poliklinika postane jedna od vodećih u našoj zemlji. Kako je protekao prvi mjesec rada?

UniMed već mjesec dana pruža sveobuhvatnu i savremenu zdravstvenu zaštitu kroz individualan pristup, vrhunsku opremu i visokoprofesionalan medicinski tim. Sretni smo što nam je u izuzetno kratkom periodu veliki broj pacijenata dao svoje povjerenje i zdravlje. Nudimo širok spektar najvažnijih medicinskih usluga specijalističko-konsultativne zdravstvene zaštite, dijagnostike i liječenja u oblasti interne medicine sa ultrazvučnom dijagnostikom, endokrinologijom i dijabetologoijom, patohistiološkom laboratorijom, medicinsko-biohemijskom laboratorijom, općom stomatologijom i oralnom hirurgijom, a bit će omogućeno i obavljanje hirurških zahvata u lokalnoj anesteziji.

Otvaranjem jedne ovakve poliklinike znatno je olakšan put pacijentima koji trebaju stučne ljekare, ali i pouzdane laboratorijske analize. Koje oblasti laboratorijske dijagnostike pokriva UniMed?

UniMed laboratorijski program nudi analize i testove u segmentima hematologije, biohemije, imunologije te niz specifičnih ispitivanja ukorak sa vodećim svjetskim metodama. UniMed osoblje je edukovano za rad na savremenoj laboratorijskoj opremi, uz korištenje sofisticiranih analitičkih sistema i softvera koji daju brze i pouzdane rezultate.

UniMed spaja profesionalne specijalističke usluge, napredna tehnološka rješenja i intuitivan pristup pacijentu. Smatrate li da su ovo stubovi moderne zdravstvene zaštite?

Tako je. Moderna zdravstvena zaštita – onakva kakvu zaslužuje svaki pacijent – podrazumijeva temeljit i učinkovit sistem medicinske njege kakav nudimo u UniMedu, i po tome smo jedinstveni na ovim prostorima. UniMed specijalisti tretiraju veliku broj zdravstvenih stanja, uključujući i kompleksne dijagnoze sa višestrukim izvorima problema, hronične bolesti, uz preoperativne evaluacije i stručna mišljenja. Oprema koju koristimo je vrhunska i prati trendove medicinskih tehnoloških ostvarenja. 

Prof.dr. Zelija Velija-Ašimi na glasu je kao vrhunska stručnjakinja u svom specijalističkom polju, a nedavno je preuzela kormilo i ove vrhunske poliklinike. Dr. Velija-Ašimi, kako biste opisali sistem rada poliklinike na čijem ste čelu?

U cilju pristupanja bolesniku individualno i sa empatijom, cjelovitom poimanju problema temeljenom na najnovijim spoznajama o nastanku i ponašanju bolesti, a sve u dogovoru sa bolesnikom kako bi se postigao najbolji terapijski učinak, osmišljen je i realiziran projekat otvaranja UniMeda. Kako bismo bili uspješni u prevenciji, svakodnevna zadaća uposlenika naše Poliklinike jeste podizati svijest ljudi o brizi za vlastito zdravlje, naučiti ih o zdravom načinu života, prepoznavanju rizičnih faktora te potrebi preventivnih pregleda.

 

zelija velija

 

Nudite i različite vrste stomatoloških usluga. Možete li ukratko predstaviti vaše stomatološke specijaliste?

Smatrali smo da je stomatološki segment neophodan za jedan sveobuhvatan zdravstveni pristup, tako da se našem timu od prvog dana pridružila dr. Belma Muhamedagić, doktorica stomatologije i medicinskih nauka. Sa doktoratom pri Univerzitetu Sarajevu, predavačkim angažmanom pri prestižnom Univerzitetu Salford u Velikoj Britaniji i radom u uglednim stomatološkim ordinacijama u Sarajevu, dr. Muhamedagić podjednako prednjači u akademskoj i praktičarskoj oblasti.  

Poznato je da se timu UniMeda pridružio i vrhunski internista. Možete li nam reći nešto više o uslugama koje će se nuditi u sklopu interne medicine?

Našem timu se pridružio i dr. Dževad Hajrović, i zaista je istinsko zadovoljstvo okupljati ovakve stručnjake na jednom mjestu. Dr. Hajrović je izuzetan specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije. Svoje znanje i posvećenost prenosi na pacijente UniMeda, ali i uposleno osoblje; ujedno vodi sve internističke i kardiološke preglede kao i kompletnu prateću dijagnostiku.

Spojem profesionalnih specijalističkih usluga, naprednih tehnoloških rješenja i intuitivnog pristupa pacijentu, osigurat će se vrhunska zdravstvena zaštita koja podrazumijeva temeljit i učinkovit sistem medicinske njege, jedinstven na ovim prostorima. UniMed se nalazi na adresi Hrasnička cesta 3a, Ilidža. Za sve dodatne informacije, konsultacije ili zakazivanje termina, kontaktirajte nas putem telefona 033/833-833 ili e-mail adrese info@unimed.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti