Postignut dogovor mještana Počitelja i predstavnika Autocesta FBiH

23.05.2022. 14:45 / Izvor: N1
Počitelj

Mještani Počitelja su nakon sastanka sa predstavnicima Austocesta FBiH postigli dogovor.

Mještani Počitelja su nakon sastanka sa predstavnicima Autocesta FBiH postigli dogovor.

Nakon što su se mještani Počitelja okupili i izrazili nezadovoljstvo zbog najavljene obustave saobraćaja u jeku turističke sezone zbog radova na pristupnoj cesti magistralnog puta, održali su sastanak sa predstavnicima Autocesta FBIH na kojem im je obećano da će prva faza radova koja podrazumijeva dnevne obustave saobraćaja trajati do 12.6.2020.

"S mještanima je dogovoreno da od srijede krećemo sa ovom fazom radova i obustavom saobraćaja onako kako je najavljeno i objavljeno, s tim da faza može trajati najkasnije do 12.6.", kazao je Antonio Križanac iz Autocesta FBiH.

Podsjetimo, zbog najavljene obustave saobraćaja na magistralnoj cesti M-17, od Mostara prema Čapljini, tokom, praktično, cijele predstojeće turističke sezone, mještani Počitelja okupili su se na protestima.

Prema najavi, saobraćaj je trebao biti obustavljan do 15. augusta i to u terminima od 9,15 do 12, od 13,15 do 15, te od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i praznicima. Obustava saobraćaja je trebala početi danas, ali je prolongirana za sutra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti