KFC u BiH zapošljava 80 radnika, otvara se i prvi veliki Drive Thru restoran

27.05.2022. 13:51 / Izvor: N1
KFC

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine se sredinom ljeta otvora prvi KFC restoran, a uskoro i prvi veliki Drive Thru restoran koji će biti jedan od najvećih u široj regiji.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine se sredinom ljeta otvora prvi KFC restoran, a uskoro i prvi veliki Drive Thru restoran koji će biti jedan od najvećih u široj regiji.

Posao za 80 radnika

Kako je za N1 kazao, Mehmed Pozderac, direktor kompanije TASTRA iz Sarajeva, koja je nosilac franšize KFC za BiH, u planu su otvaranja prva dva KFC restorana u BiH tokom 2022. godine, od koji će jedan biti Drive Thru, a plan razvoja drugih restorana u narednim godinama obuhvata sve veće gradove u BiH, kao i perspektivne lokacije od interesa za brend i to u formatima restorana koncepta Food Court, Drive Thru te In Line.

Na osnovu istraživanja i anketa koje su pravile specijalizovane agencije za ovaj tip istraživanja, Pozderac je naveo, da rezultati kažu da prevazilaze postavljenje ciljeve za ulazak KFC-a u novu državu/novi market.

“Vlada velika zainteresovanost, a poznavanje brenda prije samoga ulaska na tržište je na visokom nivou. Ova činjenica nas raduje i ohrabruje, te željno očekujemo da omogućimo našim kupcima gastronomsku ponudu ovog svjetskog brenda kroz jela koja su jedinstvena po svom okusu, načinu pripreme, te visokim standardima zaštite hrane“, istaknuo je Pozderac.

Za prva dva restorana ove godine, TASTRA planira da zaposliti oko 80 radnika, a oglas je još otvoren na webu kfc.co.ba/posao.

“Radujemo se da ćemo našim uposlenicima omogućiti dobijanje znanja, pružiti praktičnu obuku, te stvoriti uslove za njihov angažman kao i profesionalno napredovanje. U skladu sa visokim i zahtjevnim standardima franšize, zatim HACCP standardom, a pogotovo u segmentu sigunosti hrane jer radimo sa svježom piletinom, obuka i edukacija naših uposlenika će biti na visokom nivou u okviru navedenih standarda te uz njihovo certificiranje usvojenog i osvojenog znanja”, rekao je Pozderac, dodajući da u narednom periodu planiraju dodatno zapošljavanje od oko 80 radnika godišnje, shodno razvojnom franšiznom modelu kao i formatima restorana.

Šta je to što nudi KFC?

KFC je brend sa višedecenijskom tradicijom i prisustvom u 145 država sa preko 25.000 restorana. KFC Meni čine jedinstveni proizvodi ručno pravljeni od svježeg pilećeg mesa sa dodatkom začina – čuvenih „11 Herbs“, čija je tajna i dan danas strogo čuvana receptura i jedan od zaštitnih znakova KFC-a. Svježe pileće meso koje ćemo koristiti posjeduje Halal certifikat koji između ostalog dodatno standardizuje način dobijanja, obrade i pripreme proizvoda.

Direktor kompanje TASTRA iz Sarajeva, koja je nosilac franšize KFC za BiH, za N1 najavio da će uskoro prezentovati meni koji će ponuditi kako bi upoznali kupce sa vrstom proizvoda u KFC restoranima.

Za kraj je istaknuo da KFC podržava i ohrabruje franšizere poput njih da omoguće uvođenje lokalnih dobavljača u sistem snabdijevanja, shodno tome i njihova kompanija već duže vrijeme radi na podršci u procesu certifikacije lokalnih porizvođača pilećeg mesa, salata, zemički i slično.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti