Ekipa portala Akta.ba posjetila stručni sajam za tehnologije zaštite okoliša IFAT 2022.

02.06.2022. 15:32 / Izvor: Akta.ba
IFAT
OTVORI GALERIJU

U Münchenu je počeo vodeći svjetski sajam za gospodarenje otpadom i sirovinama, otpadnim vodama – IFAT.

Nakon što je održavanje sajma izostalo 2020. zbog Covid-19 pandemije, IFAT se ponovo vratio. Sajam se tradicionalno održava svake dvije godine, ove godine ga je posjetila i naša ekipa.

Održivost u korištenju resursa i smanjenje utjecaja na klimatske uslove je glavna tema ovogodišnjeg IFAT-a koji se održava od 30.05. do 03.06..

Vodeći svjetski stručni sajam za tehnologije zaštite okoliša - IFAT je TOP inovacijska platforma za ekološke tehnologije i mjesto susreta cijelog sektora.

Razina međunarodnog interesa za IFAT je nevjerojatna.

Dokazi o globalnom značaju sajma za upravljanje vodom, kanalizacijom, otpadom i sirovinama mogu se vidjeti u rekordnim brojkama IFAT-ovih izlagača i posjetitelja.

Danas međunarodna priroda IFAT-a stvara interdisciplinarne sinergije za partnerstva koja imaju za cilj očuvanje i poboljšanje naše kvalitete života i stanja okoliša. Pritom, IFAT igra presudnu ulogu u oblikovanju budućnosti naše planete.

Sajam ujedinjuje rješenja i inovacije za održivo upravljanje resursima i središte je uspješnog networkinga. Posjetitelji mogu doživjeti spektakularne i inspirativne demonstracije strojeva i vozila uživo, a uz bogat popratni program sudjelovati na stručnim predavanja i panel diskusijama na kojima stručnjaci raspravljaju o trenutnim temama vezanim uz ovaj sektor.

S dva nova izložbena paviljona sajam IFAT 2022 pokriva 260.000 m² izložbenog prostora, ukupno 18 paviljona i vanjski izlagački prostor.

Ukoliko ste u prilici posjetite ovu nevjerovatnu izložbu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti