Omladinska banka Bosanska Krupa: Osam novih projekata i jedan mikrobiznis

09.06.2022. 12:57 / Izvor: Akta.ba
omladina

Grad Bosanska Krupa se i ovaj put pokazao kao izuzetna podrška omladincima, a kako ističe gradonačelnik Armin Halitović, tako će biti i u budućnosti.

Jučer je u Kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe održana ceremonija potpisivanja ugovora sa predstavnicima 8 neformalnih grupa mladih i jednog mikrobiznisa. Projekti i mikrobiznis odobreni su nakon II poziva u okviru programa "Omladinske banke" Bosanska Krupa kojeg partnerski podržavaju Grad Bosanska Krupa i Fondacija Mozaik.

"Na prvom pozivu smo imali 25 odobrenih projekata i sa ovih 8 projekata to je ukupno 33 projekta ukupne vrijednost 50.167,00 KM. Takođe, drago mi je da smo uspjeli nastaviti podržati mikrobiznise i evo danas smo imali i priliku da potpišemo ugovor za mikrobiznis Apartmani Marshal", istakao je ovom prilikom Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke.

omladina

Grad Bosanska Krupa se i ovaj put pokazao kao izuzetna podrška omladincima, a kako ističe gradonačelnik Armin Halitović, tako će biti i u budućnosti.

"Mi smo uvijek spremni podržati mlade ljude i njihove ideje, to smo i ovaj put pokazali. Drugi poziv je bio prilika za sve one koji nisu uspjeli aplicirati na prvi poziv i evo danas sa ukupno 33 projekta ukupne vrijednosti preko 50.000,00 KM, Bosanska Krupa je ponovo prva u Bosni i Hercegovini. Ono što me posebno ohrabruje jeste da u realizaciji ovih projekata učestvuje 100 mladih ljudi. Vjerujem u mlade Bosanske Krupe i ističem da će uvijek imati moju podršku", rekao je Halitović 

Zaključno sa ovim javnim pozivom, bosanskokrupski omladinci su u sklopu programa Omladinske Banke Bosanska Krupa, u posljednjih devet godina realizirali 194 projekata ukupne vrijednosti 434.536,26 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti