Projekt pročistača otpadnih voda u Tužilaštvu HNK: Grcima 750.000 eura, a advokatima 300.000 eura?!

11.06.2022. 11:55 / Izvor: Avaz.ba
Actor

Četiri osobe iz "Vodovoda" i Gradske uprave sumnjiče se za zloupotrebu položaja.

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, kako prenosi Dnevni avaz, privode kraju istragu protiv četiri osobe iz "Vodovoda" i Gradske uprave Mostara zbog sumnje na zloupotrebu položaja u vezi s izgradnjom i radom mostarskog pročistača otpadnih voda.

Kako je za sada potvrđeno, osim propusta u izgradnji ovog postrojenja, poseban fokus su stavili i na istražne radnje u vezi s troškovima tokom međunarodnog arbitražnog postupka s izvođačem radova, grčkom kompanijom "Actor".

Kako je Dnevni avaz već pisao, a što je početkom godine potvrdio gradonačelnik Mostara Mario Kordić, iz gradske kase će Grcima biti isplaćeno čak 750.000 eura, i to u 24 rate, međutim, u okviru istrage su i troškovi isplate međunarodnom timu advokata od 300.000 eura!

Kordić je, nakon sastanka sa švedskom ambasadoricom u BiH Johannom Stromquist, kazao da je prošle sedmice izvršen tehnički prijem objekta pročistača, čime su evidentno raniji nedostaci otklonjeni.

"Čekamo odgovor od Federalnog ministarstva prostornog uređenja i, prema nekakvim saznanjima, to ide u dobrom smjeru, tako da bismo u narednih dvadesetak dana trebali, konačno, imati upotrebnu dozvolu.", kazao je Kordić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti