U Sarajevu održan dvodnevni trening za jačanje kapaciteta zaposlenih u MSP

17.06.2022. 12:58 / Izvor: Akta.ba
Trening

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem Energis, organizovala je dvodnevni trening u Sarajevu.

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem Energis, organizovala je dvodnevni trening u Sarajevu koji se održao od 16. do 17. juna 2022. godine, sa ciljem pružanja osnovnih znanja o značaju inovacija i njihovoj primjeni za MSP, procjene održivosti inovativnih projekata i slično.

"Malim poduzetnicima bilo je veoma korisno iskustvo prisustvovati na ovakvoj vrsti edukacije za jačanje naših kapaciteta. Saznali smo da je jedini put ka našem uspjehu i konkuretnosti na tržištu jesu inovacije. Naše je da ideje koje već imamo, ali koje su u razvoju, nastavljamo da razvijamo, usavršavamo, tačno definišemo i uđemo u inovacije spremne. Predavači su izuzetno stručni, sposobni da prenesu znanje i otvoreni za pomoć", navodi Jelena Alimić, Mina Užitak iz Užica.

Ovakva vrsta edukacije ima višestruki značaj zbog spajanja privrednika iz BiH i Srbije. Na treningu su prisustvovali privrednici, menadžeri MSP iz oblasti drvnog, prehrambenog i metalskog sektora.

"Zahvaljujemo se organizatorima koji su vrlo kvalitetnu edukaciju, ponudili privrednicima Srbije i Bosne i Hercegovine, i time omogućili kroz ovakav događaj prekogranično povezivanje MSP. Predavači iz Sarajevske regionalne razvojne agencije su veoma stručni, i tokom edukacije su pružili veoma korisne savjete u svrhu razvoja inovacija u MSP i njihovog apliciranje na rane EU programe”, navodi Miljana Ačimović, Delta filter iz Užica.

Trening se organizovao u okviru projekta “Podrška za unapređenje konkuretnosti i zapošljavanja-ENHANCE”, koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti