Lanaco domaćin konferencije "Savremena teorija i praksa u graditeljstvu"

18.06.2022. 10:42 / Izvor: Akta.ba

Tehnološki centar LANACO domaćin i suorganizator dvodnevne Međunarodne naučne konferencije Savremena teorija i praksa u graditeljstvu (STEPGRAD).

Tehnološki centar LANACO domaćin i suorganizator dvodnevne Međunarodne naučne konferencije "Savremena teorija i praksa u graditeljstvu (STEPGRAD)" koju po četvrti put organizuje Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Na ceremoniji svečanog otvaranja ispred kompanije LANACO učenicima iz 15 zemalja svijeta, obratio se Menadžer sektora za prodaju, Aleksandar Crnovčić.

Direktor konferencije prof. dr Snježana Maksimović kazala je da su plenarni predavači na konferenciji stigli iz Švajcarske, Turske i Njemačke.

"Programom STEPGRAD konferencije obuhvaćene su aktuelne teme iz građevinarstva, geodezije, arhitekture, urbanizma i srodnih naučnih disciplina, sa posebnim osvrtom na obrazovanje u savremenom graditeljstvu", navela je prof. Maksimović i dodala da je kvalitet konferencije održane 2020. godine zvanično prepoznat i od strane Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, koje je ovaj događaj klasifikovalo kao međunarodnu naučnu konferenciju prve kategorije.

Tokom trajanja konferencije učesnicima konferecije će biti predstavljena Smart city koncept kroz Go Platformu kao i portfolio usluga i rješenja kompanje LANACO, koje se naslanjaju na planiranje, urbanizam i arhitekturu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti